EximBank mizează pe factoringul intern fără recurs
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
EximBank și-a extins oferta de produse prin includerea în portofoliu a factoringului intern fără recurs, banca asumându-și riscul de neplată al debitorului.

„Dezvoltarea continuă este una dintre valorile corporate ale EximBank, iar acest lucru înseamnă că ne provocăm să ne îmbunătățim constant pe toate planurile, fie că este vorba despre modul de lucru sau despre oferta de produse și servicii. În acest context, pentru a oferi clienților noștri soluții financiare complete și complexe și pentru a ne menține competitivitatea pe piață, am lansat factoringul intern fără recurs”, a afirmat Traian Halalai, președintele EximBank. 

El a adăugat că “am inclus acest produs în oferta noastră și ca soluție pentru probleme generate de contextul dificil din economie creat de pandemie. Un context în care majoritatea companiilor s-a confruntat cu riscul de neplată a furnizorilor, a contractelor sau a livrărilor de bunuri și servicii. Am încercat astfel să venim cu o soluție prin care mediul de afaceri să evite eventuale blocaje financiare și șă-și asigure lichiditățile necesare pentru depășirea acestei perioade pline de provocări”.

Produsul a fost foarte bine primit de companii și, ca urmare, în 2020 banca am înregistrat o creștere consistentă a business-ului pe zona de factoring intern fără recurs, de aproape 2,5 ori. 

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează pieţei interne. Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, ce întregesc oferta de finanțare și garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, susțin dezvoltarea durabilă a economiei. Pentru detalii: www.eximbank.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel