Exercițiul simplu care te poate ajuta să dormi mai bine. Află tot ce trebuie să știi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @garetsvisual
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @garetsvisual
A face exerciții care implică meditația ne ajută să dormim mai bine, ceva absolut necesar pentru funcționarea organismului. Somnul afectează calitatea vieții noastre în mod direct și ne putem diminua starea de sănătate dacă nu ne odihnim bine.

Conștientizarea corporală și lucrul cu respirația sunt doi dintre pilonii de bază în practica exercițiilor de meditație, cu ajutorul cărora tot mai multe persoane reușesc să doarmă mai bine. Deși nu necesită un antrenament prealabil complicat sau o capacitate fizică specifică, pentru a asigura o execuție bună este esențial să beneficiezi de sprijinul unui instructor specializat care să își asume rolul de ghid, mai ales pentru începători.

Exercițiul care ne ajută să dormim mai bine

Este vorba despre o tehnică milenară, originară din India, care pe lângă faptul că ne plasează într-o stare de relaxare profundă, care facilitează foarte mult concilierea somnului, ne permite să ne conectăm cu subconștientul fără să fim adormiți.

Ne referim la yoga nidra, cunoscut și sub numele de yoga al viselor. Practicarea sa implică atenție și respirație profundă, care ajută la reducerea stresului și relaxarea psihică și fizică.

Prin intermediul inspirațiilor, expirațiilor și a pozițiilor specifice, yoga nidra permite posibilitatea de a conecta corpul și mintea, atingând, în cele mai bune cazuri, o stare profundă de conștiență.

În timp ce efectuăm exercițiile de yoga nidra, creierul eliberează serotonină și dopamină. Starea emoțională a persoanei care practică acest tip de exercițiu va fi determinantă pentru a putea atinge obiectivele.

De ce ne ajută yoga nidra să dormim

Cel mai bun moment pentru a practica yoga nidra este dimineața devreme sau seara, chiar înainte de culcare, dacă obiectivul este să ne ajute să dormim mai bine. Se practică în poziția savasana, o poziție foarte folosită în alte practici de yoga, care permite un stadiu de relaxare și conștientizare.

Starea profundă de meditație la care se poate ajunge cu yoga nidra pregătește corpul pentru un somn odihnitor, astfel încât este mai ușor să ne relaxăm și să dormim mai bine. Prin yoga nidra, se realizează o introspecție axată pe momentul prezent, lăsând în urmă gândurile de orice fel.

Scopul principal al yoga nidra nu este să adormim, ci să atingem acea stare de meditație transcendentală pentru a reduce stresul și a uita complet de griji în timpul practicii, ceea ce are un efect foarte pozitiv asupra sănătății. Ceea ce se întâmplă este că, inevitabil, o relaxare atât de profundă induce somnul.

Alte beneficii ale yoga nidra

Sunt multe beneficiile pe care yoga nidra ni le poate aduce dacă îl integrăm în rutina noastră. Faptul că favorizează un somn mai odihnitor implică alte consecințe pozitive, precum o atitudine mai bună și mai multă energie pentru a aborda ziua următoare. Dacă dormi bine, inima și sistemul vascular se odihnesc, și, prin urmare, vei avea mai puține șanse să te îmbolnăvești în viitor.

Yoga nidra îmbunătățește, de asemenea, stima de sine, reduce anxietatea și stresul. Induce o senzație generală de bunăstare care ne ajută să abordăm orice situație cu o dispoziție mai bună, potrivit 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel