Data actualizării:
Data publicării:

Exercițiul Sabrinei Voinea ar urma să fie reanalizat: Nadia Comăneci a primit mesaj de la FIG. Comentatorii americani de la NBC demonstrează că gimnasta nu a greșit

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Sport
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Exercițiul Sabrinei Voinea la sol ar urma să fie reanalizat, după cum i-a transmis Federația Internațională de Gimnastică (FIG) Nadiei Comăneci. De asemenea, televiziunea americană NBC a demonstrat că gimnasta nu a greșit.

Nadiei Comăneci i s-a făcut promisiunea că exercițiul Sabrinei Voinea la sol va fi reanalizat, după ce gimnasta fost penalizată pentru că ar fi depășit covorul cu călcâiul și, ulterior, i-a fost refuzată contestația.

În aceste momente, sunt mai multe plângeri depuse la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de către antrenor, de către federaţii. Se aşteaptă o soluţionare, dar va fi de durată, potrivit Antena 3.

Ce spune Nadia Comăneci

"Eu am plecat din tribună şi am alergat să le îmbrăţişez, pentru că era înainte de a primi aceasta notă contestată de americancă. Ana (n.r. Ana Maria Bărbosu) s-a simţit, săraca, umilită. A plâns, am îmbrăţişat-o pentru că a trecut printr-un moment extrem de dureros. Drama mea este nota Sabrinei, pentru că m-am uitat la toate videou-rile şi nu am văzut să fi pus călcâiul în afara liniei. Încă încercăm să revizuim acest video şi să îi întrebăm pe cei de la Federația Internaţională de Gimnastică unde a pus ea piciorul în afara covorului, pentru că ea are nevoie de claritate. S-a luat o deducţie neutră de o zecime care o punea pe locul trei", a spus Nadia Comăneci.

Vezi și:  România pierde bronzul olimpic la finala la sol, după contestația făcută de SUA. Ana Maria Bărbosu, printre lacrimi: "Cam multe se întâmplă" 

Sursa foto: Agerpres

Ce spune antrenorul gimnastei

"Atât ieri cât și astăzi, am stat de vorbă la telefon cu Camelia Voinea, antrenoarea Sabrinei, şi ea era cu domnul Covaliu, de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman, cu Nadia Comăneci şi făceau adrese către Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru revizuirea acestui exercițiu, pentru că noi ne plângem de această penalizare care nu există - Sabrina nu a ieşit din covor nici la plecare, nici la aterizare şi această penalizare de o zecime însemna medalia de bronz", a declarat Cristian Moldovan, la Antena 3.

"Nu ştiu dacă se va putea face această schimbare de notă"

"Să vedem dacă se va accepta schimbarea podiumului, pentru că, în general, toate contestaţiile se pot face doar până la afişarea notei următoarei sportive. Dacă nu s-a schimbat nota până când s-a afişat nota sportivei următoare, atunci nu ştiu dacă se va putea face această schimbare de notă, dar măcar cineva trebuie să răspundă pentru aceasta penalizare inexistenta", a mai spus antrenorul gimnastei.

Sursa foto: Agerpres

Sabrina Voinea, acuzații la adresa arbitrilor

Gimnasta Sabrina Voinea a făcut acuzații grave la adresa arbitrilor, după ce i s-a refuzat contestația la Jocurile Olimpice de la Paris.

"Nu știu exact ce părere au avut arbitrii. Eu am făcut solul cât am putut de bine, am tras până la capăt de mine. Mi-au ieșit toate liniile acrobatice, nu am ieșit deloc din sol, dar iată că arbitrii au văzut altceva și m-au depunctat cu 0,1. Arbitrii au spus că am ieșit din covor, însă nu a fost așa. Au avut o poză la îndemână, doar că acea poză nu era de ieri, de la finala de la sol“, a spus Sabrina Voinea pentru Antena 3.

"Piciorul meu nu a ieșit de pe covor și acea poză probabil a fost de la finala pe echipe sau din calificări, dar în niciun caz nu a fost de ieri. Am analizat tot solul și nimeni nu a văzut că eu aș fi ieșit de pe covor“, a mai precizat gimnasta. 

Televiziunea NBC din SUA demonstrează că nu a depășit covorul

"Uitați-vă la călcâiul ei. Iese afară din covor? Și vă spun eu: nu iese afară din covor!”, a spus un comentator la televiziunea americană NBC.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel