Data publicării:

Exercițiile care ajută la scăderea tensiunii arteriale

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @fxquadro
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @fxquadro
Cercetătorii au identificat cele mai bune exerciții pentru scăderea tensiunii arteriale, și sunt cele care nu implică deloc mișcarea.

Exercițiile izometrice, cele care necesită antrenarea mușchilor fără mișcare, cum ar fi wall sits și planks (planșe), au oferit cele mai bune rezultate pentru scăderea tensiunii arteriale, sugerează un nou studiu.

Cardio, antrenamentele de rezistență și antrenamentele HIIT au fost, de asemenea, benefice, dar se dovedește că nu pot învinge exercițiile izometrice.

Descoperirea arată că ar putea fi timpul să actualizăm recomandările actuale de exerciții pentru prevenirea și tratarea hipertensiunii arteriale, au spus cercetătorii.

Pagina web NHS despre prevenirea hipertensiunii arteriale recomandă adulților să facă cel puțin 150 de minute de activitate de intensitate moderată, cum ar fi mersul cu bicicleta sau mersul rapid pe jos, în fiecare săptămână.

Cercetătorii, conduși de cadre universitare de la Universitatea Canterbury Christ Church din Kent, au spus că liniile directoare actuale se bazează pe „date mai vechi” și au sugerat că ar putea fi timpul să le revizuim.

Cercetătorii au descoperit că au existat reduceri semnificative ale tensiunii arteriale în repaus după cardio, antrenamente dinamice de rezistență, cum ar fi genuflexiuni și greutăți, antrenamente pe intervale de mare intensitate (HIIT) și antrenamente combinate.

Dar cele mai mari reduceri au fost observate după antrenamentul cu exerciții izometrice, potrivit News.sky.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel