Manevre militare în Giurgiu: simularea unui atac aerian și a ripostei NATO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un exercițiu militar care a implicat folosirea unor rachete sol-aer HAWK PIP III R, s-a desfășurat în poligonul Mihai Bravu, din județul Giurgiu. La manevre au participat 200 de militari şi aeronave de tip C-27 J Spartan, IAR-330 Puma şi MiG-21 LanceR. Acestea au simulat atacuri asupra unui obiectiv apărat aerian şi atacuri asupra dispozitivului de luptă.

Obiectivul exerciţiului a vizat antrenarea echipelor de luptă în angajarea ţintelor aeriene care folosesc manevra împotriva rachetelor sol-aer şi acţionează la înălţimi mici şi medii, anunță MApN. Exercițiile au verificat, în condiţii cât mai apropiate de cele reale, procedurile de operare a sistemului de comandă-control pentru conducerea în luptă a rachetelor sol-aer.

Primele baterii HAWK, trageri reale la Capu Midia

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, ministru Mircea Duşa, a asistat marţi, 21 aprilie, în Poligonul din localitatea Mihai Bravu, judeţul Giurgiu, la un exerciţiu cu trupe în teren realizat în scopul evaluării unei baterii de rachete sol-aer HAWK din compunerea Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu”.

Sistemele de rachete sol-aer cu bătaie medie HAWK PIP III R asigură apărarea aeriană cu baza la sol a unor obiective importante împotriva atacurilor cu avioane pilotate şi fără pilot, rachetelor de croazieră şi a altor echipamente de zbor ce evoluează la înălţimi mici şi medii.

În perioada 2012-2013, primele baterii HAWK PIP III R au executat trageri reale în poligonul Capu Midia, iar în prezent urmează un program de ridicare a capacităţii de luptă conform standardelor NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel