Executivul va aloca bani pentru brățările electronice. Alina Gorghiu: ”O veste care schimbă radical situația multor victime”
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 12 ian, 18:38
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Guardian Ankle Monitoring Service
Liberala Alina Gorghiu a apreciat într-o postare pe rețelele de socializare efortul depus de executiv pentru legea brățărilor electronice de monitorizare. 

”Este o mare satisfacție când vezi că Executivul alocă banii necesari pentru o lege a ta! Mai ales când vine vorba de sporirea protecției victimelor violenței domestice! Astăzi, în ședința de guvern, s-a aprobat alocarea, în următorii 4 ani, a sumei de 241 milioane de lei pentru achiziționarea de kituri necesare monitorizării agresorilor cu brățări electronice. Pentru 2022, investiția va fi de peste 32 milioane de lei. În total, 15.000 de astfel de dispozitive vor fi cumpărate.

Este o veste care schimbă radical situația multor victime. Știu că pandemia a crescut nivelul de iritare, dar nu este un motiv să îi agresezi pe alții.

P.S.Îi mulțumesc doamnei Gabriela Firea că îmi promovează legea. A mea și a PNL. Mai avem și altele”, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de socializare

Brățări electronice pentru agresorii români, implementate din 2022

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că brățările electronice pentru agresori vor fi folosite peste nouă luni. Este vorba despre un proiect pilot care va fi implementat în trei județe și în București, a precizat ministrul Lucian Bode.

G Ad:

Guvernul a aprobat, miercuri, 12 ianuarie, operaționalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică, în conformitate cu prevederile legii aprobate anul trecut. Prin investiția aprobată de miniștri, vor fi cumpărate sisteme informatice, aplicații și echipamente de comunicații.

„Suma prevăzută este de 32 de milioane, care va asigura, pentru început, achiziția a 964 de kituri de monitorizare și a infrastructurii hardware și software pentru următorii trei ani. Până în anul 2025, efortul bugetar va include achiziția unui număr total de 15.000 de kituri pentru monitorizarea electronică”, a explicat Lucian Bode.

De menționat că sistemul va fi implementat în trei județe și în Capitală. „După ce realizăm această aceste achiziții, vom operaționaliza acest proiect în trei județe și în municipiul București. Încă nu am luat o decizie. Sunt mai mulți factori care vor concura la o decizie. Vrem să avem, pe de o parte, județe cu un număr ridicat de astfel de situații. În același timp, vrem să vedem și cum ne descurcăm cu semnalul în zone îndepărtate, vom lua cu siguranță un județ de la granița României și sunt mai mulți factori care vor concura la decizia finală pe care noi o vom prezenta public”, a adăugat ministrul Lucian Bode.

Citește mai multe aici: Brățările electronice pentru agresori vor fi folosite din 2022. Sistemul va fi implementat în trei județe și în Capitală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro