Executivul a amânat pentru miercuri adoptarea Legii salarizării unitare
UPDATE:Adoptarea Legii salarizării unitare a fost amânată
Guvernul nu va mai discuta proiectul legii salarizării în şedinţa de luni, ci într-o nouă reuniune programată pentru miercuri, deoarece nu a fost încă primit avizul Consiliului Economic şi Social (CES), a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.
În şedinţa de guvern de luni va fi discutat doar proiectul rectificării bugetare.
-------------------
Executivul s-a reunit la Palatul Victoria, pentru a adopta forma finală a Legii salarizării unitare
Membrii Guvernului s-au reunit, luni dimineaţă, la Palatul Victoria, pentru a adopta forma finală a Legii salarizării unitare în sectorul public, actul normativ urmând a fi transmis, tot luni, Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pentru stabilirea calendarului de angajare a răspunderii Guvernului.
Premierul Emil Boc le-a prezentat, în 17 noiembrie, parlamentarilor coaliţiei variante privind Legea salarizării unitare, arătând că salariul minim pe economie ar urma să fie de 670 de lei. Potrivit surselor citate, în varianta prezentată de Boc se arată că în 2011 vor fi creşteri salariale de până la 15% la toate salariile, pornind de la nivelul de acum al salariilor.
Salariile de bază în sectorul public vor creşte în 2011 cu 15 la sută, dar raportate la nivelul diminuat, din luna octombrie 2010, potrivit proiectului legii salarizării unitare.
În anul 2011, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se va compensa conform Codului Muncii numai cu timp liber corespunzător.
În anul 2011, ordonatorii de credite nu vor acorda premii, precizează documentul menţionat.
Începând cu data intrării în vigoare a legii salarizării pe 2011, pentru personalul din cadrul instituţiilor care beneficiază de drepturi băneşti acordate din fonduri constituite în urma executărilor silite, conform Codului de Procedură Fiscală, salariile de bază includ nivelul acestor drepturi băneşti aferente lunii iunie 2010, pentru fiecare funcţie publică pe categorii, clase şi grade profesionale ori funcţie contractuală, în funcţie de nivelul studiilor, pe grade sau trepte profesionale.
Citeşte şi:
Boc: Legea salarizării va fi trimisă în Parlament pe 22 noiembrie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News