Exclusiv. Interviu emoționant cu Sorin Oprescu despre maestrul Radu Beligan. ”Este un bun național”
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp

Maestrul Radu Beligan este un “bun național” pentru toți românii, un reper, o valoare care ne face mândri că aparținem acestui ținut. Sâmbătă, la ora 12.00, în ziua în care marele actor a împlinit onorabila vârstă de 95 de ani, Primarul General Sorin Oprescu i-a fost alături și împreună au inaugurat ”Gongul Thaliei”, în Piața Timpului din București. Este un simbol al teatrului care semnifică longevitatea și evoluția spirituală a slujitorilor scenei. Primarul Capitalei a acordat un interviu pentru DC News în care a vorbit despre acest eveniment, în care s-a împletit emoția cu bucuria și cu spiritualitatea, dar și despre ce înseamnă inaugurarea ”Gongul Thaliei”.

Poate fi considerată inaugurarea ”Gongul Thaliei” o realizare pentru mandatul primarului Capitalei, Sorin Oprescu? De ce?

Sorin Oprescu: Orice îmbunătățire a spațiului public este o realizare pentru București. Aleea Celebrităților din Piața Timpului face parte din Programul Primăriei Municipiului București care vizează valorificarea estetică a orașului, crearea punctelor de atracție și de promenadă. Această recunoaștere a excelenței (Gongul Thaliei) se adaugă Piațetei Regelui, Piațetei Francofoniei, Zonei dedicată artiștilor din Centrul vechi unde este bustul lui Gheorghe Dinică, spațiului public din fața magazinului Eva unde cu ocazia deschiderii Festivalului Enescu din acest an, am amplasat statuia marelui compozitor George Enescu.

Ce politicieni s-au mai implicat în realizarea acestui proiect?

Sorin Oprescu: Gestul nostru nu are nicio legătură cu politica. Cinstirea unuia dintre cei mai mari artiști ai neamului românesc la 75 de ani de activitate și 95 de ani de viață ne onorează. Considerăm că este firesc să ne arătăm respectul și iubirea față de valorile României.

 Prin ce alte activități Primăria Capitalei sprijină cultura?

Sorin Oprescu: Primăria Capitalei este principalul susținător al activității culturale a Bucureștiului. Numai dacă enumăr susținerea financiară a 14 teatre, a muzeelor, existența a două instituții de cultură care organizează multiple evenimente și sprijină tinerii artiști în dezvoltarea lor, mă refer la Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București (ArCub) care derulează programe și proiecte cu caracter cultural, artistic și educativ: teatru, dans, arte vizuale, muzica, dar și la Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti (CreArt) care promovează valorile autentice românești.

Care este mesajul de suflet al lui Sorin Oprescu pentru Radu Beligan?

<<Maestre, multumim că existați. Mulțumim că ne bucurați. Știu că odată v-ați exprimat că sunteți „legat ombilical de România”. Eu vă spun că dumneavoastră sunteți pentru noi un bun național. Sunteți un simbol, un model pe care îmi doresc ca mulți dintre noi să-l înțeleagă și să-l urmeze. Vă respectăm și vă iubim, Maestre!>>.

FOTO: Captură Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel