EXCLUSIV - Dan Diaconescu: Cioacă poate câștiga la recurs sau la CEDO
Data publicării:
Autor: Ion Voicu, ionvoicu
WhatsApp
dan_diaconescu_cioaca
dan_diaconescu_cioaca

Dan Diaconescu, autorul serialului de 368 de episoade cu Elodia, de la OTV, a declarat pentru DeCe News că nu este convins de soliditatea dosarului și ar fi preferat ca procesul lui Cristian Cioacă să fie primul în care decizia o ia o curte cu juri. Diaconescu crede că statul român poate pierde la CEDO și nu exclude posibilitatea ca Elodia să reapară, solicitând daune pentru arestarea soțului său fără motiv.

”Procesul a fost televizat, din vina mea, sau grație mie, încă înainte de a începe, a declarat Dan Diaconescu. Aș fi preferat ca decizia să o ia românii, prin curtea cu juri. La momentul când am realizat serialul Elodia, nu știam multe lucruri care apar acum în rechizitoriu. Din păcate, sunt lucruri care mă pun pe gânduri. Noi am știut de o cantitate mare de sânge, care putea susține ipoteza crimei și tranșării cadavrului. În rechizitoruiu se vorbește de 23 de mililitri, adică de o jumătate de eprubetă!Lucrurile nu mai sunt superclare, cum păreau atunci”.

Cheia de boltă-probele din râpă

Diaconescu crede că esențiale sunt probele pe care OTV le-a găsit în râpă: dacă au fost aruncate de Cioacă, el este criminalul, dacă au fost aruncate de altcineva, cazul se redeschide. ”M-a nedumerit o probă:preșulețul pe care noi l-am găsit în râpă, ne-a declarat Dan Diaconescu. În rechizitoriu, am văzut că e o probă confiscată din casa Elodiei și a lui Cioacă. E posibil să fie două preșulețe, identice. Dacă în râpă l-a aruncat Cioacă, el e criminalul. dacă nu, nu mai sunt sigur. cazul poate fi redeschis. Lucrurile se pot schimba la recurs, sau la CEDO. Au apărut lucruri în favoarea lui Cioacă. De exemplu, o corespondență între SPP-ist și Elodia, care ne lasă să bănuim că acesta ar putea avea o legătură. Cererile apărării lui Cioacă n-au fost luate în calcul de instanță. Elodia a scris într-un mail că vrea să dispară într-o gaură neagră! Dacă apare, peste un an, și cere daune statului român pentru că i-a fost condamnat soțul, degeaba? Am cerut casete video, și lui Cioacă și părinților Elodiei, atunci, ca s-o caute lumea. Nu ne-au dat. Am văzut că sunt probe la dosar. Mie asta îmi ridică semne de întrebare. Apărarea a mai propus o probă, o casetă video de la o benzinărie, care arată că polițistul avea alt costum, în noaptea dispariției Elodiei. Apropo de uniforma din râpă. Nu s-a acceptat. De c e ? Aceste neclarități mă fac să am dubii asupra dosarului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel