Examen admitere liceu - Evaluare Națională 2024. Ciuvică: Dintr-o chestie care cât de cât funcționa, au venit să facă nebunia asta.. / video
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Începând din 2024, elevii de clasa a VIII-a vor putea da examen de admitere la unele licee, înainte de a susține Evaluarea Națională, potrivit noilor Legi ale Educației. Mugur Ciuvică a comentat acest subiect la DCNewsTV.

Colegiile Naționale vor avea dreptul să organizeze un examen de admitere înainte de susținerea Evaluarea Națională,

„Lăsând chestiile mai sofisticate, schimbarea de care se vor izbi mulți este cea legată de examenul la liceu. De ani de zile, s-a găsit un sistem cât de cât echitabil de examen pentru liceu. Toți copiii care termină clasa a VIII-a și au chef să se ducă la liceu dau un examen, același examen în toată țara, aceleași subiecte, în aceeași zi. Nu corectează profesorii tăi examenul. Se obține o medie. În funcție de media pe care o ai, intri la liceul pe care ți-l dorești. Sunt mii de licee.

Acum au făcut o chestie pe care nici nu am înțeles-o foarte bine, prin care liceele astea mai șmechere... Știți, oricum, că în România copiii de la țară nu au același acces la educație ca cei de la oraș, din nefericire. Ei adâncesc problema, în sensul în care zic așa: colegiile naționale să dea propriul examen. Deci, copilul termină clasa a VIII-a, se duce dă un examen la liceul X. Dacă intră, intră. Dacă nu, după o săptămână, mai dă și examenul național și vede după unde mai intră. Adică un copil de 14 ani să dea două examene într-o săptămână?!”, a spus Mugur Ciuvică în cadrul emisiunii „Miercurea neagră” de la DCNewsTV.

„Vă dați seama că cei cu bani, posibilități, șmecherie, pile se vor înghesui să facă meditații cu profesorii de la liceele respetive, să-și aranjeze pile. Adică, dintr-o chestie care cât de cât funcționa, au venit să facă nebunia asta...”, a zis Mugur Ciuvică.

„M-am interesat pentru că am copii. Mă gândesc că băiatul meu se va descurca, dar ca idee așa. De ce să schimbi?!”, a subliniat Mugur Ciuvică.

Miercurea Neagră, sez.3, ep.4. Analiza momentului cu Tache, Chirieac şi Ciuvică

Pachetul legilor Educaţiei ar putea fi aprobat de Guvern până la sfârşitul lunii

Premierul Nicolae Ciucă şi-a exprimat încrederea, miercuri, că pachetul legilor Educaţiei va fi aprobat de Guvern până la finalul acestei luni, astfel încât în noiembrie să fie supus dezbaterii parlamentare.

La începutul şedinţei de Guvern, premierul i-a urat bun venit în Executiv noului ministru al Educaţiei, Ligia Deca, exprimându-şi bucuria, totodată, privind creşterea prezenţei feminine în Cabinet.

„Doamna ministru, aveţi o misiune pe cât de dificilă pe atât de frumoasă. Sunt convins că veţi folosi toate cunoştinţele şi energia pentru a face ceea ce se cuvine, astfel încât să asigurăm şansa la educaţie tuturor copiilor şi tinerilor din ţara noastră. Şi, de asemenea, să ridicăm nivelul calităţii în sistemul de educaţie din România. Aţi fost parte la proiectul 'România educată', aţi participat la dezbaterile publice ale pachetului legilor Educaţiei. Sunt convins să împreună cu echipa dumneavoastră la minister veţi face ce este necesar astfel încât până la finele lunii octombrie să avem pachetul de legi aprobat la Guvern şi în luna noiembrie să fie înaintat spre dezbatere şi aprobare în Parlament”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Având în vedere că miercuri se marchează Ziua Educaţiei, prim-ministrul le-a urat la mulţi ani, succes şi rezultate mai bune tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel