Evreii din București, nemulțumiți de numirea lui Șova
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
sova
sova

Evreii stabiliți în România și-au declarat astăzi nemulțumirea cu privire la nominalizarea în funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul a senatorului Dan Șova. Nemulţumirea evreilor vine după ce Şova a făcut unele declarații greșite progromul de la Iași, a  menționat președintele comunității evreiești din România, citat de site-ul israelian Ynetnews.

[caption id="attachment_216896" align="alignnone" width="450"] Foto: Mediafax[/caption]

Președintele comunității evreiești din București, Erwin Simsensohn, a declarat pentru site-ul Ynetnews, că evreii din România sunt nervoși pentru că un politician care a făcut unele ”declarații cinice,” a fost nominalizat ca ministru. Simensohn a mai adăugat că declarațiile făcute de membrul Partidului Social Democrat în martie încalcă legislația română, care interzice negarea Holocaustului. "Doar în România poţi să negi Holocaustul şi apoi să fii numit ministru", a declarat acesta pentru site-ul Ynetnews. "În ceea ce ne priveşte, este inacceptabil", a continuat el, adăugând că membrii comunităţii sunt "loiali României şi vor coopera cu orice Guvern". "Vom face orice efort necesar pentru a susţine proiecte care sunt benefice României. Dar nu vom sta degeaba atunci când o asemenea persoană este numită ministru," a mai adăugat Simsensohn.

În luna martie, după ce a fost numit purtător de cuvânt al PSD, Dan Șova, a declarat  că ”în total 24 de evrei au fost ucişi în progromul de la Iaşi de către armata germană." După ce a fost destituit din funcție,Șova a fost trimis de PSD la Washington pentru a vizita US Holocaust Memorial Museum. După vizită acesta a spus că declarația i-a fost greșit înțeleasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel