Evitarea „cumpărăturilor de tip blackout” ar putea fi cheia pentru a economisi bani, potrivit unui YouTuber
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
FOTO: Freepik @jcomp
FOTO: Freepik @jcomp
Există o expresie pentru a intra într-un magazin, a cumpăra o mulțime de lucruri de care nu ai nevoie și a uita să iei singurul lucru de care ai nevoie.

Se numește „blackout shopping” și este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poți face dacă încerci să economisești bani, potrivit lui Kate Kaden, o YouTuber care oferă sfaturi despre „viața frugală”.

Kaden este unul dintre creatorii unei mișcări de pe rețelele de socializare care îi încurajează pe tineri să economisească banii, în loc să îi cheltuiască imediat ce le intră în conturi.

A trăi sub posibilitățile tale este cea mai bună modalitate de a economisi bani în mod constant, a declarat Kaden pentru Business Insider. Dar sunt multe lucruri pe care le facem în viața de zi cu zi care ne îngreunează șansele de a face acest lucru.

Unul dintre acestea este „cumpărăturile de tip blackout”, a spus Kaden, atunci când ieșim pentru ceva anume, dar ne lăsăm tentați să facem cumpărături impulsive în magazin.

„A existat o tendință pentru o vreme în care era aproape drăguț să cheltuiești prea mult la Target, de exemplu”, a spus ea.

„Intri pentru o sticlă de șampon, ieși cu 200 de dolari dați mai târziu și ai uitat șamponul”.

Pe TikTok, există zeci de videoclipuri care apar sub termenii de căutare „blackout shopping” sau „blackout în timp ce faci cumpărături”.

Kaden a spus că a devenit „un fel de glumă” pe acolo.

„Dar acum, pe măsură ce lucrurile au devenit mai strânse și mai scumpe, aș recomanda evitarea cumpărăturilor de tip blackout”, a spus ea.

„Nu va mai fi amuzant, pentru că acum nu mai putem pune mâncare pe masă sau un acoperiș deasupra capului”.

Consumatorii sunt mai optimiști în ceea ce privește economia americană, potrivit unui raport recent al McKinsey, iar vânzările cu amănuntul au crescut cu 0,7% în martie, comparativ cu anul precedent. Aceasta în ciuda faptului că prețurile au crescut mai repede decât ținta de inflație de 2% stabilită de Federal Reserve.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel