Evia se reaprinde: Incendiu de vegetație scăpat de sub control, sat evacuat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Incendiu Evia/ foto GreekCityTimes
Incendiu Evia/ foto GreekCityTimes
Coșmar în Evia. Un incendiu de vegetație s-a extins și a readus coșmarul în insula grecească. 

Un incendiu a izbucnit în insula Evia, iar un sat întreg a fost evacuat. Un incendiu de vegetaţie a scăpat de sub control, sâmbătă, în centrul insulei Evia, a doua ca mărime din Grecia, autorităţile ordonând evacuarea unui sat, au anunţat pompierii, informează Reuters, conform Agerpres. 

Alimentat de vânturile puternice, focul s-a extins pe versanţii montani împăduriţi din Gaia, iar autorităţile au ordonat evacuarea satului Kremastos ca măsură de precauţie după ce flăcările au ajuns la 800 de metri de unele case.

Aproximativ 70 de pompieri se luptă cu flăcările de la sol, ajutaţi de nouă aeronave pentru stingerea incendiilor şi de patru elicoptere.

Insula Evia a fost afectată vara trecută de incendii de pădure devastatoare care au distrus aproximativ o treime din suprafaţa împădurită. Anul acesta, reprezentanții insulei speră să reatragă turiștii spre insula Evia, dând asigurări că în locul coșmarului de anul trecut, astăzi sunt plante noi și verzi, ce au acoperit cenușa neagră lăsată în urmă de flăcări. 

Plan de reconstrucție al insulei Evia

GreekCityTimes amintește că prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis conduce planul de reconstrucție a insulei Evia, devastată de incendii. La finalul anului trecut a fost prezentat planul de reconstrucție al insulei. Comitetul de redactare și implementare a planului de reconstrucție este condus de Stavros Benos, un oficial experimentat din administrația locală, care, în calitate de primar, a condus reconstrucția orașului Kalamata afectat de cutremur. Pe lângă Benos, întâlnirea a inclus și mai mulți membri ai cabinetului, agenții și oficiali regionali și locali. 

Anul acesta, reprezentanți ai insulei Evia au fost prezenți la Târgul de Turism de la Romexpo, unde au prezentat insula mai înfloritoare ca niciodată. 

500 de milioane de euro se anunțau la nivelul lui august 2021 pentru reconstrucția regiunilor afectate de incendii. Localnicii acuzau o mână criminală. 

Revolta din 2021

”Lăsați focul să ia pădurile, dar cruțați-ne casele!”, îi implora Eleni, o vârstnică, pe pompieri. ”Unde vrei să mergem? O să mă înec în mare!”, a replicat femeia unui interlocutor la telefon.

”Suntem siguri că este un act criminal”,  a declarat Iro Nikolaou, învățătorul unui sat, care a numit Grecia o ”țară din lumea a treia”. Mai mult, acesta a subliniat că ”Elevii mei de 15 ani au mers să stingă focurile, ce este asta ?! În loc de politicieni…”. 

Citește aici mai multe despre ce s-a întâmplat în vara lui 2021: 

Disperare și revoltă în Evia: Incendiile - act criminal! Îi implorăm să vină și nu vine nimeni! / UPDATE

Localnicii greci, uimiți de pompierii români implicați în stingerea incendiilor devastatoare din Insula Evia: Sunt de pe altă planetă! / Foto UPDATE

Incendiu Grecia/ Imagini LIVE din Evia. Primar, revoltat după ce a cerut ajutoare din timp: E o rușine, tot ce face e să trimită alerte

Imagini de Apocalipsă. O mănăstire şi mai multe sate, înconjurate de flăcări de 40 de metri pe insula Evia, Grecia. Călugăr: Minune! - VIDEO

Mărturii dureroase de pe insula Evia, devastată de incendii: Toți ne câştigam existenţa de pe urma acestui pământ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel