Evgheni Prigojin spune că trupele Wagner au fost atacate de militari ruși 'din antipatii personale'
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 05 iun 2023, 16:37
WhatsApp
Foto: Captură video Youtube DW
Foto: Captură video Youtube DW
Concord, serviciul de presă al lui Evgheni Prigojin, a transmis luni un raport al comandantului brigăzii de inginerie și deminare a Wagner, în care spune faptul că, pe data de 17 mai, luptătorii Wagner s-au angajat în luptă cu militarii Ministerului rus al Apărării, după ce asupra lor s-au tras focuri de armă din satul Semigorie, din districtul Bahmut, scrie Meduza.

Conform sursei citate, pe data de 2 iunie, Prigojin a spus că reprezentanții Ministerului rus al Apărării ar fi minat drumurile pe unde trupele Wagner s-au retras din Bahmut. Acum, Concord susțne că în timp ce membrii Wagner au început să demineze drumurile au fost atacați de pe pozițiile Ministerului rus al Apărării din regiunea Semihore.

'Au luat măsuri de a riposta atacului pentru a elimina agresiunea și a-i reține'

Mercenarii Wagner 'au luat măsuri de a riposta atacului pentru a elimina agresiunea și a-i reține', se arată în raport. Raportul precizează că luptătorii Wagner ar fi reținut un grup de militari conduși de comandantul Brigăzii 72 de puști motorizate, un locotenent-colonel, 'care se afla în stare de ebrietate'.

Au deschis focul asupra soldaților Wagner din motive de "antipatie personală"

Concord citează un locotenent-colonel rus pe nume Roman Venevitin, care afirmă că el și luptătorii săi au deschis focul asupra soldaților Wagner din motive de "antipatie personală". Ministerul rus al Apărării nu a dorit să comenteze afirmațiile Serviciului de presă al lui Prigojin.

Pe data de 20 mai, Evgheni Prigojin a spus că Bahmut se afla sub controlul complet al unităților sale. După cinci zile, el a anunțat începerea retragerii unităților Wagner din oraș.

Citește și - Emisarul Papei Francisc pentru pace, în drum spre Ucraina

Emisarul Papei Francisc pentru pace se află în drum spre Ucraina.

Cardinalul italian Matteo Zuppi, delegat de Papa Francisc pentru o misiune de pace în Ucraina, va efectua o vizită la Kiev în zilele de luni și marți pentru a purta discuții cu autoritățile țării, conform unui comunicat emis de Vatican și citat de Agerpres, pe baza informațiilor furnizate de France Presse.

"Obiectivul principal al acestei iniţiative este de a asculta cu atenţie autorităţile ucrainene cu privire la posibilele modalităţi de a ajunge la o pace justă şi de a sprijini gesturile umanitare care contribuie la atenuarea tensiunilor", se arată în comunicat. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?