Urmărește emisiunea live
Evgheni Prigojin dă vina pe... birocraţia de la Kremlin pentru avansul lent al armatei ruse în Ucraina
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Şeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, spune că birocraţia este de vină pentru avansul lent al armatei ruse în Ucraina. 

Şeful grupului paramilitar rus Wagner a apreciat că oraşul Bahmut, epicentrul luptelor în estul Ucrainei, nu va fi cucerit de Rusia mai devreme de "martie sau aprilie", apreciind că lentoarea cu care avansează trupele Moscovei este cauzată de "monstruoasa birocraţie" din armata rusă, informează joi AFP.

"Cred că se va întâmpla în martie sau aprilie. Pentru a cuceri Bahmut, trebuie tăiate toate căile de aprovizionare" (ale armatei ucrainene), a declarat Evgheni Prigojin într-o înregistrare video postată în noaptea de miercuri spre joi pe canalul Telegram WarGonzo.

"Cred că Bahmut ar fi fost (deja) cucerit, dacă nu era această monstruoasă birocraţie militară şi dacă nu ni se puneau beţe în roate în fiecare zi", a criticat Prigojin într-o altă înregistrare video pe canalul Telegram al serviciului său de presă.

Prigojin, supărat că Wagner nu mai poate recruta deţinuţi



Potrivit lui Prigojin, faptul că Wagner nu poate să mai recruteze din deţinuţi care să fie trimişi pe front în schimbul unei amnistii constituie o "rană sângerândă" pentru organizaţia sa. "La un moment dat, numărul de unităţi va scădea şi în consecinţă (va scădea şi) volumul de sarcini ce se doreşte a fi îndeplinite", a adăugat el.

Organizaţia paramilitară privată Wagner se află în fruntea ofensivei ruse la Bahmut de luni de zile, cu preţul unor pierderi foarte mari. Ea a recrutat un număr mare de deţinuţi din închisorile din Rusia pentru a-i aduce să lupte în Ucraina.

Prigojin a anunţat pe 9 februarie că această recrutare a încetat şi el nu mai ascunde că este în conflict cu ierarhia militară rusă.

Altădată discret, şeful organizaţiei Wagner a fost multă vreme un aliat invizibil al Kremlinului, pentru care executa sarcini "murdare", scrie AFP.

După ani de negări, el a recunoscut în mod public că este fondatorul grupului Wagner, ai cărui paramilitari au fost văzuţi în Orientul Mijlociu şi în Africa, şi a admis că a participat la ingerinţa rusă în alegerile din SUA şi că a înfiinţat o "fabrică de troli" pentru a duce campanii de propagandă şi de dezinformare pe internet, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel