Evenimentul Zilei și Capital, în insolvență
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Editura Evenimentul și Capital, cea care deține publicațiile Evenimentul Zilei și Capital și-a cerut, vineri, insolvența în baza articolului 27, aliniatul 5 din legea insolvenței, scrie sursazilei.ro.  Instanța ar putea admite intrarea în insolvență a societății în data de 26 februarie.

Potrivit lui Virgil Munteanu, director executiv Editura Evenimentul și Capital, acționarii sunt convinși că planul de reorganizare va evita intrarea în faliment a societății.

”Săptămâna trecută am făcut un efort financiar și am achitat aproximativ 2.000.000 de lei, impozite către bugetul de stat. Situația cu care se confruntă presa tipărită, în special piața de difuzare a presei, ne-a tras un semnal de alarmă și am decis că cea mai bună soluție de protecție a publicațiilor Evenimentul Zilei și Capital este declanșarea procedurii de insolvență. În anul 2013, Editura Evenimentul și Capital a înregistrat un profit operațional considerabil, înregistrând astfel trei semestre în care acest indicator a fost pozitiv, ceea ce ne face să fim încrezători în elaborarea unui plan de reorganizare care să ducă la sustenabilitatea afacerii”.

Acționarul principal al societății este Dan Andronic (90% din acțiuni). Restul acțiunilor sunt împărțite între omul de afaceri George Păunescu (5%) și Claudiu Șerban (5%).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel