Evenimente organizate pe 2 iunie de Ziua Națională a Copilului Adoptat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Herăscu Ioan-Valerian
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Pe 2 iunie este sărbătorită Ziua Națională a Copilului Adoptat de către Alianța România Fără Orfani (ARFO) și Asociația Tzuby’s Kids.

”Better Together (Mai bine împreună) se derulează concomitent prin intermediul site-ului www.ziuaadoptiei.ro și va aduce împreună părinți adoptivi, copii adoptați și autori de cărți pentru copii.”

Evenimentul organizat de către cele două organizații pentru a sărbători această zi vor avea loc în București în Parcul Herăstrău/Regele Mihai I, în Iași în Parcul Arca lui Noe și în Pitești în Parcul Lunca Argeșului. În aceste parcuri vor avea loc următoarele activități pentru copii în intervalul 17-19: modelat în lut, desen, pictură, face painting, modelare de baloane și jocuri distractive. 

Pe lângă activitiățile pentru copii, vor avea loc și momente în care familiile care au experimentat adopția își vor prezenta poveștile. Conform prezentării evenimentului din site: ”Avem nevoie să ne cunoaștem unii pe alții, să știm că nu suntem singuri ci mai avem persoane care trec prin experiențe similare, copiii noștri au nevoie să cunoască și alți copii care au fost adoptați.”

În capitală la eveniment va participa Veronica Iani, autor de cărți pentru copii, care le va povesti copiilor într-un mod creativ și interactiv despre Tudor. Seara se va încheia cu o tombolă a Tzuby TOYS unde pot fi câștigate o mulțime de premii, de la căni și umbrele la produse senzoriale pentru copii.

În toate aceste locații vor fi organizate standuri cu informații unde fi specialiști care pot răspunde la întrebările oamenilor despre adopție și despre situația copiilor din sistemul de protecție.

Conform comunicatului ARFO ”În România, sunt aproape 50.000 de copii în sistemul de protecție din cauza tragediilor prin care trec, fie că este vorba de abandon, abuz neglijență, decesul părinților, detenția acestora sau alte cauze. Peste 5.000 de copii sunt momentan adoptabili însă doar 3.000 de adoptatori sunt atestați pentru adopție.”.

Alianța România Fără Orfani este formată din 30 de organizații având ”scopul ca fiecare copil să beneficieze de dragostea, susținerea și siguranța apartenenței la o familie permanentă. Alianța România Fără Orfani (ARFO) este afiliată organizațiilor internaționale World Without Orphans (WWO) și Christian Alliance for Orphans (CAFO), conform site-ului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel