Data publicării:
Eveniment în premieră. Oana Stănciulescu dă primele explicații - exclusiv
România a ajuns într-un punct în care are nevoie - mai mult ca niciodată - de modele, iar pentru acest lucru trebuie să aruncăm o privire în istorie.
Jurnalista Oana Stănciulescu a vorbit marți, la Academia Română, în cadrul unui eveniment de seamă. Este vorba despre sesiunea omagială: 'Ion I. C. Brătianu se întoarce în Academia Română', în onoarea patronului nostru spiritual – Ion I. C. Brătianu.
Este prima manifestare de acest gen organizată în Aula Academiei Române în memoria marelui om de stat.
Contactată de DC News, ziarista Oana Stănciulescu ne-a povestit despre ce a vorbit la Academia Română.
"În ultimele două luni, am bătut țara în lung și în lat și am vorbit cu mii de oameni. La fiecare întâlnire, am ajuns să discutăm despre modelele românilor și mi-am dat seama că oamenii sunt foarte dornici să afle amănunte despre ce-au făcut pentru țara noastră și I. C. Brătianu, și Corneliu Coposu, și Iuliu Maniu. Românii sunt dornici să afle lucruri din istorie, dar este o ruptură între societate și instituțiile statului, o ruptură între cetățeni și oamenii care ne reprezintă. Dacă tinerii au ieșit în stradă, dacă românii sunt dornici să afle și să înțeleagă care să le sunt reperele și modelele, atunci lucrurile acestea se fac împreună. Trebuie să fim solidari și fiecare să facă ceva. Eu astăzi, celor de la Academia Română, le-am transmis să-și deschidă porțile și către tineri, să nu mai stea într-un cerc restrâns și să vorbească doar între ei", ne-a spus Oana Stănciulescu.
"Mulți dintre oamenii pe care i-am întâlnit prin țară mi-au spus că au plâns când au auzit cum au trăit și cum au sfârșit Pia Brătianu sau Elisa Brătianu (soția lui Brătianu care a murit într-o sărăcie cruntă și și-a donat toată averea statului român). Mă bucur că mi-au zis că au citit mai mult după ce le-am vorbit despre aceste modele ale României. Românii sunt dornici să afle lucruri noi", a adăugat jurnalista.
"Ionel Brătianu - pe vremea când era la școală, la Paris - îi scria mamei lui că nu mai poate și se văita și el ca orice tânăr. Mama sa i-a răspuns: "Ionele, în România, este mare nevoie de oameni cumsecade, de oameni care să lucreze cu inima, deci nu poți să te sustragi". Așadar, am ajuns într-un punct în care România are mare nevoie de oameni care să lucreze cu inima, care să conducă cu inima, care să facă politică cu inima și care să facă presă cu inima, altfel nu avem nicio șansă. Trebuie toți să ne unim și ca atare, iată că sloganul din '90: 'Numai împreună vom reuși' este mai actual ca niciodată. Suntem în punctul în care avem nevoie de modele, de oameni care au făcut ceva pentru România", a mai spus Oana Stănciulescu în exclusivitate pentru DC News.
[citeste si]
În cadrul evenimentului au vorbit și academicianul Ionel Valentin Vlad, președintele Academiei Române, Mircea Ionescu Quintus, Mircea Malița și Dan Dungaciu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News