Evaluarea Națională și Bacalaureatul, simultan la Jean Monnet
Data publicării:
Autor: Delcea Arina
WhatsApp

În afară de Evaluarea Nnațională la matematică, pe care o susțin absolvenții clasei a opta, miercuri, a avut loc și proba orală la limba engleză din cadrul examenului de Bacalaureat. La ora 9, sălile de curs unde se suține examenul la matematică, s-au închis. Părinții care au venit să-și susțină odraslele au plecat spre cafenelele din zona Dorobanți. Vorbim despre Liceul Jean Monnet, din capitală.

După ce curtea școlii s-a eliberat, au început să vină rând pe rând, absolvenții de liceu pentru a susține proba orală de Bac. Ușile s-au deschis pentru ei de la 9:15. ”Deloc emoționați”, așa s-au declarat băieții, care se delectau cu o țigară înainte de proba, considerată mai mult formală. Când au ieșit din sală, s-au putut lăuda cu obținerea calificativului B2, cea mai mare notă.

În sală au stat câte șase tineri. Fiecare a extras biletul cu subiectele pe care urma să le susțină. Absolvenții au avut de ales dintre o sută de variante de subiecte, ”ușoare toate”, spun ei. Zece minute au fost lăsați să se gândească, pentru a-și formula cel mai bine subiectele. Apoi, fiecare se îndrepta spre catedră, unde își prezenta opiniile în fața profesorului. Tinerii nu aveau voie să depășeasă 15 minute.

Subiectele nu le-au creat dificultăți proaspeților absolvenți de liceu. Care este actorul tău preferat? Cum îți place să-ți petreci timpul liber? În ce măsurră crezi că limbajul unei persoane este relevant pentru personalitatea sa? – sunt exemple de subiecte extrase de tineri.

Rezultatele au venit imediat: notă maximă! Bucuroși că au mai scăpat de încă o probă, absolvenții de liceu s-au așezat pe treptele unei scări de bloc, pentru a dezbate: despre facultate, Năstase, probele scrise la Bac, colege fotomodele și altele asemenea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel