Evaluare Naţională 2024, clasa a IV-a. Proba la Matematică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Evaluare Naţională 2024, clasa a IV-a. Proba la Matematică. Elevii de clasa a IV-a susțin miercuri proba de Matematică în cadrul Evaluării Naționale, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Evaluare Naţională 2024, clasa a IV-a. Proba la Matematică. Joi, elevii din rândul minorităților naționale vor susține proba la limba maternă. Săptămâna viitoare, elevii de clasa a VI-a vor fi evaluați în cadrul Evaluării Naționale: pe 28 mai va avea loc proba de Limbă și comunicare, iar pe 29 mai - proba de Matematică și Științe ale naturii. Evaluarea Națională pentru clasa a II-a a avut loc săptămâna trecută.

Evaluare Naţională 2024, clasa a IV-a. Proba la Matematică. Potrivit Ministerului Educației, testele sunt elaborate de Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format similar evaluărilor internaționale și implică un nivel mediu de dificultate.

Evaluare Naţională 2024, clasa a IV-a. Proba la Matematică - rezultate

Evaluare Naţională 2024, clasa a IV-a. Proba la Matematică. Testele sunt evaluate în unitățile de învățământ de către comisiile constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult șapte zile de la data susținerii ultimului test. Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Evaluare Naţională 2024, clasa a IV-a. Proba la Matematică. Potrivit ministerului, rapoartele generate la nivelul unităţii de învăţământ pe baza acestor rezultate furnizează "argumente statistice de maximă importanţă şi relevanţă" pentru construirea măsurilor de valorificare a rezultatelor înregistrate la aceste evaluări naţionale, măsuri "focalizate" pe nivelul unităţii de învăţământ şi pentru beneficiarii serviciilor educaţionale: elevi, părinţi/tutori, cadre didactice, personal educaţional de sprijin, scrie Agerpres.

Evaluare Naţională 2024, clasa a IV-a

„Probele au o structură și caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori. Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaționale și implică un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat (EN II), respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat (EN IV și EN VI).

Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test”, potrivit Ministerului Educației.

Calendar Evaluare Națională 2024, clasa a IV-a

21 mai – Limba română

22 mai – Matematică

23 mai – Limba maternă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel