Evaluarea naționala ar putea să cuprindă a treia probă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ministrul Educației, Remus Pricopie, vine cu o veste nu prea plăcută pentru absolvenții claselor a VIII-a. Acesta a declarat, joi, că evaluarea naţională a elevilor trebuie să vizeze şi o limbă străină, iar Ministerul Educaţiei intenţionează să introducă testarea acestei competenţe, însă nu în 2014 şi nici anul viitor, relatează Mediafax.

În același context, ministrul a precizat că testarea competenţelor într-o limbă străină va fi introdusă, anul acesta, la evaluarea elevilor de clasa a VI-a, fiind vorba despre o premieră.

"Nu evaluăm competenţa într-o limbă străină decât la bacalaureat. În acest an, încercăm la testul de clasa a VI-a, este prima dată când facem aşa ceva, până acum nu aveam. Dar nu este un examen, ci un test, la evaluarea de clasa a VI-a. În mod normal, la examenul de clasa a VIII-a trebuia să fie şi limba străină şi de mult timp trebuia să fie acest lucru. Nu o să fie anul acesta, nu o să fie la anul, dar începem să facem şi acest lucru", a spus Pricopie.

Remus Pricopie a subliniat că testarea competenţelor într-o limbă străină va trebui făcută, gradual, şi la clasele mai mici.

Citește și: Evaluare Națională 2014. Vestea pe care o așteptau elevii

"Aceste competenţe de limbă sunt evaluate la nivelul clasei a VI-a. Încet, gradual, va trebui să le testăm şi pe clasele mai mici. Ştiţi că aveam obligativitatea unei limbi străine începând cu clasa a III-a. Am făcut ordinul şi acum există obligativitatea primei limbi străine începând cu clasa I. Am vrut să dau ordin cu obligativitatea celei de-a doua limbi străine începând cu clasa a III-a. În urma discuţiei cu colegii din minister, am spus: 'Hai, mai întâi, să anunţăm şi să ne asigurăm că în mediul rural, despre care s-a vorbit că există un decalaj foarte mare, avem profesorii necesari'. Ei, pe hârtie, există, dar în practică, atunci când te duci în anumite zone izolate, constaţi că nu există", a mai spus ministrul Educaţiei.

Citește și: Dezastru la evaluarea națională 2014. Care au fost rezultatele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel