Evaluarea miniștrilor din Guvern. Ciolacu: Eu aș fi făcut remaniere de mult timp, dar nu sunt premier
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 06 oct 2022, 12:47
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat dacă este mulțumit de miniștrii din Guvern.

„Premierul este cel care face evaluarea miniștrilor. Și vreau să respect acest lucru. Spunea premierul la Guvern se fac remanieri - corect. Și la Parlament se investesc sau se dau jos guverne", a declarat, joi, la DCNews, Marcel Ciolacu.

„Evaluarea o face premierul. Discuțiile pe care le am și în interiorul coaliției și cu colegii mei... sunt niște discuții... Eu aș fi făcut remaniere în mai multe domenii de mult timp. Dar nu sunt premier și nu fac eu remanierea”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, la interviurile DC News

Ciolacu: Liberalizarea a generat un jaf uriaş. Dacă am merge pe sloganuri de genul „trebuie să lasăm piaţa liberă să regleze singură lucrurile”, vom privi la o adevărată junglă

Marcel Ciolacu a declarat joi, la evenimentul de lansare a versiunii în limba română a „Cartei Albe a IMM-urilor din România”, că, prin faptul că PSD se află în această coaliţie, schemele de sprijin pentru economie, populaţie şi companii reprezintă 6% din PIB, de trei ori mai mult decât în guvernările Orban şi Cîţu.

„Am intrat la guvernare într-o situaţie complicată pentru România”, a spus Marcel Ciolacu, adăugând: „Economia era pe marginea prăpastiei, aveam criză energetică, criză sanitară şi mari tensiuni sociale. În această situaţie, am gândit şi vom continua să gândim o abordare echilibrată pe motoarele mari de creştere economică, numite Investiţii şi Consum.”

„Suntem încă într-o situaţie dificilă din punct de vedere economic si social. Cu atât mai mult în asemenea momente, statul trebuie să fie alături de investitorul privat. Dacă am merge pe sloganuri de genul trebuie să lasăm piaţa liberă să regleze singură lucrurile, mi-e teamă că vom privi la o adevărată junglă în care cei mari şi puternici vor supravieţui, iar mulţi dintre cei mai mici vor dispărea. Ar însemna să ne uităm la sute de mii de companii mici şi mijlocii care ar investi mai puțin, deoarece există incertitudine, scade cererea, cresc costurile... Nu putem face asta”, a spus Ciolacu. 

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, „e suficient să ne uităm la ce s-a întămplat cu marea piaţă liberă din energie, liberalizarea a generat un jaf uriaş, cu costuri uriaşe pentru toţi!”.

„Cu PSD în această coaliţie, schemele de sprijin pentru economie - populaţie şi companii – reprezintă 6% din PIB, de trei ori mai mult decât în guvernările Orban şi Cîţu”, a mai zis Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?