Evaluare Naţională la clasa a VI-a. Elevii dau proba la Matematică şi Ştiinţe ale naturii
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Miercuri, elevii de clasa a VI-a din întreaga ţară au participat la proba de Matematică şi Ştiinţe ale naturii, parte din Evaluarea Naţională, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. 

Aceste teste, elaborate de Centrul Naţional pentru Politici şi Evaluare în Educaţie, urmează un format inspirat de evaluările internaţionale şi sunt considerate a avea un nivel mediu de dificultate.

Evaluarea se desfăşoară într-un cadru strict organizat, iar testele sunt corectate în termen de cel mult şapte zile de către comisiile constituite la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. Un aspect important al acestor evaluări este confidenţialitatea rezultatelor. Notele obţinute de elevi nu sunt afişate public, nu sunt comunicate şi nu sunt trecute în catalogul clasei.

Ministerul Educaţiei subliniază că rapoartele generate pe baza acestor rezultate sunt de o importanţă maximă pentru dezvoltarea măsurilor educaţionale. Aceste rapoarte furnizează 'argumente statistice de maximă importanţă şi relevanţă' care sunt esenţiale pentru crearea unor strategii educaţionale eficace. Măsurile rezultate din aceste analize sunt adaptate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ şi sunt destinate să sprijine atât elevii, cât şi părinţii, tutorii, cadrele didactice şi personalul educaţional de sprijin.

Evaluarea Naţională la Matematică şi Ştiinţe ale naturii are ca scop principal identificarea nivelului de cunoştinţe şi abilităţi dobândite de elevi în aceste domenii. În acelaşi timp, evaluarea oferă o bază solidă pentru îmbunătăţirea continuă a procesului educaţional, având în vedere nevoile şi performanţele reale ale elevilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel