EVALUARE NAȚIONALĂ 2020. SUBIECTE română și BAREME
Autor: Raluca Tindeche | Publicat pe: 15 iun 2020 / 08:58
EVALUARE NAȚIONALĂ 2020. SUBIECTE română și BAREME. Astăzi elevii susțin prima probă la limba și literatura română la Evaluarea Națională, iar miercuri se va desfășura proba la matematică. Probele vor începe la ora 09:00 și se vor desfășura în 4.337 de centre de examen. Subiectele la limba și literatura română vor fi publicate pe DC News din moment în moment.

UPDATE: Au fost publicate subiectele la română de la evaluare națională 2020:

2. -imagine fara descriere- (subiecte-romana-evaluare-nationala-2020-1_32805200.jpg)

3. -imagine fara descriere- (subiecte-romana-evaluare-nationala-2020-2_07346500.jpg)

UPDATE: Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit despre gradul de dificultate al subiectelor celor mai atipice examene naționale din ultimii ani.

Întrebată despre cât de grele vor fi subiectele pentru tinerii de clasa a VIII-a, Anisie a ocolit răspunsul, însă a ținut să precizeze că elevii sunt scutiți de materia unui semestru întreg. VEZI AICI PE LARG.

UPDATE: Proba la limba și literatura română a început! Subiectele de la evaluare națională 2020 vor fi făcute publice în curând!

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020. SUBIECTE română și BAREME. Potrivit MEC, un număr de 10.294 de absolvenţi de gimnaziu vor susţine joi proba la limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi comunicate pe data de 22 iunie, până la ora 14,00 (în centrele de examen).

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020. SUBIECTE română și BAREME.Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16,00 - 19,00) şi 23 iunie (între orele 8,00 - 12,00). Acestea pot fi depuse/ transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2020 vor fi afişate pe data de 27 iunieTimpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev, iar probele vor fi monitorizate audio-video.

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/ schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.

Potrivit MEC, pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale de Organizare a Evaluării Naţionale în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă se organizează proba scrisă/ probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/ materiale: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.

Cum vor da elevii care au coronavirus probele la evaluarea națională 2020Elevii aflaţi în izolare/ confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus vor susţine probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie - 4 iulie.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020. SUBIECTE română și BAREME. La această etapă vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost în izolare, carantină, au afecţiuni cronice care pot creşte receptivitatea sau severitatea afecţiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizaţi/ internaţi, în prima etapă a examenelor naţionale, pentru diverse afecţiuni.

În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/ unitatea de învăţământ, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor.

Conform MEC, măsurarea temperaturii se face cu termometrul noncontact; temperatura nu trebuie să depăşească 37,3 grade, iar în cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte maximul admis se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de două - cinci minute. Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră şi se va face observarea clinică a simptomelor respiratorii (de tipul tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

MEC reaminteşte că fiecare centru de examen va dispune de echipamente şi materiale de protecţie (covoraşe dezinfectante, măşti de protecţie, substanţe dezinfectante pentru mâini, etc).

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020. SUBIECTE română și BAREME. Care sunt măsurile care s-au luat pentru igienizarea sălilor De asemenea, se va realiza curăţenia şi dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune), clanţa uşii, a mânerelor de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ştergere cu apă şi detergent, apoi cu substanţe biocide, iar intrările/ ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare către sălile de examen şi alte încăperi vor fi semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020. SUBIECTE română și BAREME. Totodată, se asigură existenţa, în regim permanent, de săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar, iar în sălile de clasă examenele se vor desfăşura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanţă între candidaţi, pe rânduri şi între rânduri, de 2 metri unul faţă de celălalt.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 15 - 18 iunie, între orele 8,00 - 16,00, iar pe 19 iunie între orele 8,00 -14,00.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro