Data publicării:

Evaluare dosare pensii. Turcan: Peste 70 de angajați din inspectoratele teritoriale de muncă vor fi detașați în casele terioriale de pensii

Autor: Andrada Oana | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ministrul Muncii, Raluca Turcan
Ministrul Muncii, Raluca Turcan
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că peste 70 de angajați din inspectoratele teritoriale de muncă vor fi detașați, pentru cel mult șase luni, în casele teritoriale de pensii. 

Peste 70 de angajaţi din inspectoratele teritoriale de muncă vor fi detaşaţi în casele teritoriale de pensii, pe o perioadă de cel mult șase luni, pentru a ajuta la evaluarea dosarelor de pensii din toată ţara.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat luni că „peste 70 de angajaţi din inspectoratele teritoriale de muncă vor fi detaşaţi în casele teritoriale de pensii pentru o perioadă de până la şase luni, pentru a susţine efortul de evaluare a dosarelor de pensii din toată ţara.”

De asemenea, Raluca Turcan a precizat că a fost încheiat un protocol între Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Inspecţia Muncii şi Casa Naţională de Pensii Publice. Protocolul menționat de ministrul Muncii stabileşte colaborarea dintre cele două instituţii din subordinea ministerului, pentru următoarele 18 luni, în vederea susținerii cu personal suplimentar procedura de evaluare a dosarelor din sistemul public de pensii.

În perioada următoare, casele de pensii vor identifica soluții pentru ca personalul mobilizat prin detașare să poată începe rapid activitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel