Evadat din închisoare, liber prin București. Anunț de ultimă oră al Poliției / Update: A fost prins
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: ANP
Foto: ANP
Chestorul Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a venit cu detalii despre evadatul de la închisoarea Rahova.

UPDATE: Bărbatul care a evadat din București, prins la Oradea. Un cetățean l-a recunoscut și a apelat 112

Update 2:

Antena 3 CNN a publicat și primele imagini cu momentul în care criminalul evadat se urcă la ocazie într-o mașină.

Update:

Evadatul nu a fost prins. Potrivit surselor Antena 3 CNN, o polițistă și un polițist erau coborâți din duba în care se aflau deținuții. 

Între timp, a fost audiat și șoferul care l-a luat la ocazie (n.r. vezi mai jos), dar l-a lăsat la câteva străzi distanță, pentru că deținutul nu a avut bani să-l plătească.

Știrea inițială:

Marți seară, la Antena 3 CNN, Chestorul Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române, a avut o intervenție telefonică în care a spus care este strategia autorităților în prinderea criminalului evadat dintr-o dubă în fața unei clinici din București.

Bărbatul era încarcerat la Penitenciarul Rahova.

„Căutările pentru acest individ ne-au fost solicitate de către Autoritatea Națională a Penitenciarelor. Au comunicat public faptul că au o persoană evadată și solicită sprijinul Poliției Române, iar noi, conform prevederilor legale l-am dat în urmărire națională și l-am prezentat pe siteul Poliției Române și, de asemenea, am angrenat efective din cadrul Poliției Române, în colaborare cu ANP-ul și Jandarmeria Română în vederea căutării acestei persoane.

Pot confirma că sunt sute de efective angrenate în căutarea acestui bărbat deosebit de periculos, condamnat pentru o faptă gravă și avem la această oră anumite piste cu privire la locul în care s-ar putea afla. El este căutat de sute de efective și a fost dat în atenție la frontieră, pentru a nu putea părăsi țara.“, a spus Georgian Drăgan.

El a mai adăugat că nu se cunoaște ora exactă a evadării, deoarece polițistul care îl avea în consemn a zis „15 și câteva minute“.

Potrivit Antena 3 CNN, s-a dispus și o anchetă internă în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor cu privire la polițiștii care trebuiau să-l supravegheze pe deținut și să se asigure că nu fuge, având în vedere că era dus la un control la o clinică din Capitală. Unele informații pe surse spun că polițiștii au fost apelați că individul ar fi fost văzut în jurul orei 15:00 la o intersecție și ar fi fost văzut urcând într-un autoturism.

În ceea ce privește modul în care a reușit să evadeze, duba penitenciarului era staționată, însă deținutul se pare că l-ar fi împins pe unul din polițiștii din penitenciar în momentul în care s-a dat jos din dubă și a fugit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel