Evacuări în suburbiile Atenei. Incendiu alimentat de vântul puternic
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Mai multe zone rezidențiale din Atena au fost evacuate pe măsură ce vânturile puternice au alimentat un incendiu din regiune.

Autoritățile elene au ordonat evacuarea a două suburbii de coastă din sudul Atenei, sâmbătă după-amiază, în condițiile în care vânturile puternice și-au schimbat direcția, iar un incendiu amenință zonele rezidențiale.

Șeful pompierilor, generalul locotenent Panagiotis Niafas, a spus că locuitorii străzii Aristidou din Voula ar trebui să-și părăsească casele și să se îndrepte spre zone sigure, ca măsură de precauție. În urma ordinului, primarul regiunii mai extinse Vari-Voula-Vouliagmeni, Grigoris Konstandellos, a cerut locuitorilor să părăsească zona Panorama.

Incendiul a început în muntele Hymettus din apropiere și s-a extins rapid spre suburbia de coastă Ano Glyfada înainte de a se îndrepta spre Voula.

Vântul ajută la extinderea incendiului

„Situația este îngrozitoare și vântul nu ajută. Atmosfera este sufocantă, avem dificultăți de respirație. Din păcate, focul se îndreaptă spre Panorama și acum primarul orașului Vari-Voula-Vouliagmeni a cerut o evacuare”, a declarat Giannis Konstantatos, șeful Asociației pentru Protecția și Dezvoltarea Ymittos și primarul orașului Elliniko-Argyroupolis din apropiere agenției de știri de stat AMNA.

„Incendiul a pornit dintr-o zonă din Ano Glyfada, unde, din păcate, nu s-a făcut curățare [a ramurilor uscate]. Ne luptăm împreună cu pompierii și voluntarii, pentru a nu ajunge la case. Este al treilea incendiu în 20 de zile”, a mai spus el.

Cei 42 de pompieri cu 12 mașini de pompieri și două echipe la sol sunt asistați de 4 avioane de bombardare cu apă, 2 elicoptere, plus rezervoare municipale de apă. Pompierii se străduiesc să împiedice flăcările să ajungă în pădurea Panorama, în timp ce noi întăriri terestre și aeriene sunt așteptate să se îndrepte în zonă.

Între timp, traficul rutier pe Hymettus Road este deviat de la Apollonos Road către zona Kremasmenos Lagos, iar traficul este deviat și la intersecția drumurilor Makedonomaxon și Herodotus, conform Ekathimerini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel