Theodor Andrei (România) a ratat finala Eurovision 2023. Iată cele 10 țări care au trecut de semifinala a doua!
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 11 mai 2023, 20:44
WhatsApp
Inquam Photos / Alexandru Busca
Inquam Photos / Alexandru Busca
Theodor Andrei (România) a ratat finala Eurovision 2023.

România nu a trecut de semifinală. Astfel, a ratat finala Eurovision 2023.

Update: Iată cele 10 țări calificate în semifinala a doua:

Albania

Cipru

Estonia

Belgia

Austria

Lituania

Polonia

Australia

Armenia

Slovenia

----

Știrea inițială:

De la ora 22.00 începe cea de-a doua semifinală a concursului Eurovision 2023. Aflăm împreună dacă România merge mai departe. Theodor Andrei va cânta pe scena Eurovision 2023 de la Liverpool, iar evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate pe canalele TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00. 

Vom reveni cu un update în acest articol pentru a vă anunța dacă Theodor Andrei va merge în marea finală Eurovision 2023.

Publicul din România poate vota artistul preferat din Semifinala din 11 mai 2023 prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,00 Euro+TVA/ SMS primit plus 0,05 Euro+TVA/ SMS trimis), informează EurovisionTVR.ro.

Fanii din țările care participă în a doua semifinală la Eurovision 2023 îl pot vota pe Theodor Andrei cu piesa“D.G.T. (Off and on)", pe 11 mai, indicativul artistului fiind 03

Semifinala a doua şi Finala, care se vor desfăşura la M&S Bank Arena vor fi transmise în direct şi în exclusivitate în zilele de 11 şi 13 mai, de la ora 22.00, pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

Românii din țară nu îl pot vota pe Theodor Andrei conform Regulamentului concursului

Aşadar, fanii din ţările care vor participa alături de ţara noastră în cea de-a doua Semifinală Eurovision, respectiv cei din: Danemarca, Armenia, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lithuania, Australia, pot să-l voteze pe 11 mai 2023 pe interpretul melodiei “D.G.T. (Off and on)".

De asemenea, întrucât în cadrul Semifinalei Eurovision din 11 mai a.c. vor fi ascultate și piesele Spaniei, Marii Britanii şi Ucrainei, cei aflați în aceste state pot să-l susțină şi ei pe reprezentantul ţării noastre.

Theodor Andrei va avea indicativul 03 (ordinea de intrare pe scenă), acesta fiind numărul pe care românii din diaspora trebuie să îl trimită la numărul afișat pe ecran în țara din care urmăresc concursul Eurovision.

Astăzi vom afla dacă voturile publicului vor aduce calificarea României în Marea Finală Eurovision.

Numerele de telefon/ SMS precum şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară de către televiziunea publică care transmite competiţia muzicală.

Fanii din România își pot vota favoriții prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,00 Euro +TVA/ SMS primit plus 0,05 Euro+TVA/ SMS trimis).

„Abia aştept să urc pe scenă, energia mea e la cote maxime şi sunt entuziasmat să arăt întregii lumi un show care se focusează pe valoarea artistică a melodiei. Încurajez pe toţi românii de pretutindeni să voteze cu sufletul pentru tinereţe, pentru o piesă altfel, cu spirit liber, cu dragoste şi cu energie de Rock'N'Roll! Va fi şi emoţionant, şi exploziv simultan. Vă mulţumesc din suflet pentru toată susţinerea. Votati indicativul 03 la numărul afişat pe ecran. Multă dragoste! Make love not war. Give peace a chance!”, a declarat Theodor Andrei.

Despre Eurovision:

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) are loc în Marea Britanie care organizează concursul în numele Ucrainei din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Semifinala a doua şi Finala, care se vor desfăşura la M&S Bank Arena sub sloganul „United by Music”, sunt transmise în direct şi în exclusivitate în zilele de 11 şi 13 mai, de la ora 22.00 pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

ESC se realizează în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?