Eurovision 2022. Cine va prezenta concursul la Torino
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Fotografie creată de Rene Asmussen, de la Pexels
Fotografie creată de Rene Asmussen, de la Pexels
Anunț oficial de pe scena festivalului Sanremo. Iată cine sunt starurile care vor prezenta Eurovision 2022: 

Cântăreaţa italiană Laura Pausini, interpretul britanico-libanez Mika şi personalitatea TV Alessandro Cattelan vor fi gazdele Eurovision 2022, care va avea loc la Torino între 10 şi 14 mai, au anunţat miercuri organizatorii, potrivit AFP, transmite Agerpres. 

Anunţul a fost făcut pe scena festivalului Sanremo, de unde cei trei viitori prezentatori au lansat numărătoarea inversă până la concursul care va avea loc peste 100 de zile.

"Cred în unirea oamenilor, în dărâmarea zidurilor pentru a ne sărbători atât asemănările cât şi diferenţele. O putem face prin intermediul muzicii, cea mai universală formă de exprimare", a declarat Mika, mărturisind că urmăreşte Eurovision de când era copil.

"O dată pe an, peste 40 de ţări trăiesc aceeaşi emoţie, indiferent de istorie sau de situaţiile politice", a adăugat el.

Eurovision este unul dintre cele mai urmărite spectacole din lume, cu peste 200 de milioane de telespectatori.

"Sunt fericită că Eurovision revine în Italia şi sunt onorată să prezint un astfel de eveniment", a declarat Laura Pausini.

Italia va găzdui cea de-a 66-a ediţie a concursului, după victoria de anul trecut a trupei italiene de rock Maneskin la Rotterdam. Aceasta va fi cea de-a treia ediţie italiană a Eurovision, după Napoli în 1965 şi Roma în 1991.

Eurovision România: 94 de artişti s-au înscris în competiţie pentru un loc în semifinală

Un număr de 94 de artişti s-au înscris în competiţia pentru un loc în semifinala Eurovision România, aproape 40% dintre compozitorii şi interpreţii înscrişi fiind din străinătate - Suedia, Marea Britanie, Rusia, Croaţia, Israel, Italia, Grecia, Spania sau Bulgaria, informa un comunicat TVR transmis Agerpres în urmă cu o lună. 

Regulamentul Selecţiei Naţionale pentru desemnarea reprezentantului ţării noastre la Eurovision a revenit la formatul din anul 2019, artişti autohtoni precum şi mulţi compozitori şi interpreţi din străinătate intrând în competiţie pentru şansa de a participa, sub culorile ţării noastre, la faza internaţională a concursului.

Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu sunt artiştii care vor juriza preselecţia din acest an. Ei vor forma juriul de specialişti la toate fazele Selecţiei Naţionale, de la etapa preselecţiei până în marea finală.

Melodiile care vor trece de etapa preselecţiei vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul şi telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului. În show-ul semifinalei, juriul şi publicul vor alege doar zece piese pentru marea finală.

Semifinala şi finala Selecţiei Naţionale se vor desfăşura la începutul anului 2022, pe parcursul lunilor februarie şi martie. Ultimul act al competiţiei va avea loc pe 5 martie, când se va decide numele reprezentantului României în competiţia internaţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel