Eurostat, anunț despre cum locuiesc tinerii români
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Bucuresti, blocuri locuinte
Bucuresti, blocuri locuinte
Eurostat a prezentat o statistică referitoare la modul în care locuiesc tinerii români în comparație cu cei din statele membre UE. 

Mai mult de jumătate dintre tinerii români (65,1%) locuiau în 2017 în gospodării supraaglomerate, faţă de o medie de 26,7% la nivelul Uniunii Europene, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zece state membre se înregistrează o rată de supraaglomerare pentru tineri mai ridicată decât media UE. Printre ele, şapte ţări (Slovacia, Letonia, Polonia, Croaţia, Ungaria, Bulgaria şi România) au raportat anul trecut că mai mult de jumătate din populaţia lor tânără locuieşte în gospodării supraaglomerate.

România, pe primul loc

În rândul statelor membre ale UE, cel mai scăzut procent de tineri cu vârsta cuprinsă între 15 şi 29 de ani care locuiau în gospodării supraaglomerate se înregistra în 2017 în Malta (4%), Cipru (5,7%) şi Belgia (7,7%) iar cel mai ridicat în România (65,1%), Bulgaria (61,6%) şi Ungaria (57,4%).

Procentajul tinerilor care locuiau în gospodării supraaglomerate era în 2017 cu doar nouă puncte procentuale mai ridicat decât cel al ratei de supraaglomerare pentru întreaga populaţie a UE (17,5%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel