Data publicării:

Europenii trebuie să se obișnuiască cu posibilitatea unui nou război pe continent. Avertismentul grav venit din Germania

Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto: Tom/ Pixabay
Foto: Tom/ Pixabay

Oficialul îndeamnă Germania la înarmare.

Începând cu luna trecută, oficialii de top din Ucraina au început să promoveze o narativă alarmistă conform căreia "al Treilea Război Mondial a început deja" - așa cum a afirmat șeful Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Aleksey Danilov, la începutul lunii septembrie, notează gulf-insider.

"Dacă cineva crede că Al Treilea Război Mondial nu a început încă, atunci este o mare greșeală. A început deja. A fost în desfășurare într-o perioadă hibridă de ceva vreme și acum a intrat într-o fază activă", a declarat Danilov în cadrul Forumului pentru Securitate de la Kiev, în urmă cu câteva luni.

Semnificativ, săptămâna aceasta, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat într-un interviu că rezidenții germani trebuie să se obișnuiască cu ideea posibilității unui spectru de război în Europa.

"Trezirea noastră trebuie să fie faptul că ar putea exista o amenințare de război în Europa", a spus el. "Germania trebuie să fie capabilă să se apere. Trebuie să fim pregătiți pentru război."

Ministrul Apărării din Germania crede că războiul din Orientul Mijlociu și războiul Rusiei împotriva Ucrainei vor avea consecințe asupra societății germane. În special, Germania trebuie să fie capabilă să se apere, iar acest lucru se aplică atât Bundeswehr-ului, cât și societății, spune el.

"Trebuie să devenim capabili să luptăm", a afirmat Pistorius.

"Din păcate, tot ceea ce s-a stricat în 30 de ani nu poate fi reparat în 19 luni," a recunoscut Pistorius în declarațiile recente. Cu toate acestea, el s-a opus în continuare criticilor.

Pistorius a respins acuzațiile conform cărora guvernul federal a reacționat prea lent la așa-numitul punct de cotitură. A subliniat că nu numai că s-a înființat un fond special de 100 de miliarde de euro pentru Bundeswehr, ci și că instituțiile de stat au fost modificate.

Între timp, Germania se numără printre acele puteri occidentale care consideră că tensiunile din Orientul Mijlociu și Europa de Est sunt corelate, fiind și Rusia un actor principal care agravează tensiunile.

Luni, ministrul de externe german, Annalena Baerbock, la o întâlnire a miniștrilor de externe din UE la Luxemburg, a declarat că președintele Vladimir Putin se bucură de criza din Orientul Mijlociu. "Putem vedea că președintele rus se bucură cu siguranță de situația din Orientul Mijlociu. De aceea ne uităm acum la Ucraina chiar mai atent decât am făcut-o în trecut", a spus ea.

Și Zelensky a exprimat o îngrijorare crescută că marile puteri și-au îndreptat atenția asupra evenimentelor din Gaza. Cu toate acestea, ministrul Apărării, Pistorius, împreună cu Baerbock, au încercat să asigure ucrainenii că Berlinul nu va reduce sprijinul acordat Kievului pe baza conflictului Israel-Gaza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel