Urmărește emisiunea live
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, invitatul de marți al DCNews. Interviul zilei, la DCNewsTV
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
foto Inquam Photos / George Călin
foto Inquam Photos / George Călin
Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan vine marți la Interviurile DCNews și DCNewsTV. 

Prim-vicepreședinte al PNL și europarlamentar al formațiunii politice, Rareș Bogdan este invitatul de marți, 20 septembrie, al DCNews și DCNewsTV.  Emisiunea va fi transmisă pe cele două site-uri, dar și pe Facebook și Youtube DCNews, de la ora 12:00. 

Recent, Rareș Bogdan a vorbit în fața Parlamentului European referitor la aderarea României la spațiul Schengen. Membru în Grupul Partidului Popular European, liberalul a semnalat: ”România cere ce i se cuvine. Este dreptul nostru”. 

Iată ce afirma: 

"Excelențele voastre, vin în fața Dumneavoastră ca reprezentant al uneia dintre țările cele mai atașate valorilor si familiei europene. Din solidaritate și spirit european real, România i-a ajutat pe ucrainenii și sirienii fugiți de război.
 
În numele solidarității, camioanele și trenurile încărcate cu grâne din Ucraina ce urmează să ajungă în țările vestice traversează România zilnic, iar în sens invers traversează camioanele și trenurile cu ajutoare pentru poporul ucrainean.
 
În numele solidarității, România înțelege și acceptă ca țările care au energie mai multă să reducă din consum și să dea și celor care au mai puțină. În numele solidarității, dar și al dreptului său, România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen. După 11 ani nedrepți de așteptare.
 
Care este starea reală a Uniunii Europene? Cu state care stau în lojă și state care stau la ușă? România îndeplinește toate condițiile, și-a securizat frontierele pe banii ei și nu cu companii românești. Unde e solidaritatea?
 
Există riscul ca în România să crească numărul populiștilor și extremiștilor exact din acest motiv. Riscă cineva ca, peste 18 luni, jumătate dintre eurodeputați să fie eurosceptici? Cine vrea ca încă un popor european să renunțe la a crede în solidaritate? Ale cui interese le servesc aceia?
 
Poporul Român nu solicită favoruri, ci un statut demn și legitim într-o Europă la a cărei stabilitate și continuitate contribuie în fiecare zi. Vrem dreptate pentru România! Vrem in Schengen! Este dreptul nostru legitim!", a spus Rareș Bogdan în Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel