Europa, venim!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
catalin anton
catalin anton

Joi este ziua cea mare. A fi sau a nu fi în fotbalul mare, măcar la nivel de Europa League. Avem şanse să fim chiar cu toate cele cinci reprezentante în grupe, dar să fim realişti, nu cred că toate vor face pasul cel mare.

La o evaluare corectă şi lucidă, Rapid este cea mai aproape de visul european. A învins în deplasare pe polonezii de la Slask Wroclaw, cu 3-1, este în formă, dovadă locul 2 al Ligii I, cu trei victorii şi o înfrângere, şi are un antrenor, pe Răzvan Lucescu, care ştie să-şi mobilizeze jucătorii în momentele cheie. În aceste condiții, giuleştenii nu pot pierde meciul de la Timişoara cu 0-3 sau 2-4.

Urmează pe treapta secundă a scării şanselor de calificare în grupele Ligii Europa, Steaua şi FC Vaslui. Ambele au în desagă un rezultat bun obţinut în prima manşă, 2-0 pe teren propriu. Numai că returul nu va fi deloc uşor. Bulgarii de la ŢSKA Sofia i-au chinuit îngrozitor, la Cluj, pe roş-albaştrii, iar Zicu n-a putut să marcheze din trei metri un gol care ar fi schimbat mult lucrurile. Meciul se va disputa nu pe stadionul ŢSKA, ci pe „Vasil Levski”, o arenă mult mai mare, în care suporterii roş-albilor vor face o atmosferă infernală.

FC Vaslui este decimată de accidentări. Fundaşii Cânu, Papp şi Gladstone şi mai ales brazilianul Adailton nu vor putea fi utilizaţi deloc, iar folosirea lui Gerlem este incertă. Astfel că antrenorul Viorel Hizo va trebui să apeleze la serviciile fotbaliştilor sârbi Milisavljevici şi Pavlovici, pe care Adrian Porumboiu tocmai îi anunţase că pot să plece liberi că nu mai are nevoie de ei întrucât sunt manipulaţi de „mafia impresarilor”.

Pe treapta a treia stă Dinamo. „Câinii” au fost învinşi de Vroskla Poltava, cu 1-2, în Ucraina. Un simplu 1-0 în „Ştefan cel Mare” le-ar pune dinamoviştilor viza pe paşapoarte pentru Europa League. Dar ce mai este simplu în fotbalul de azi? Mai ales când te cheamă Dinamo şi ai în palmares atâtea ratări „la mustaţă”. Numai când îţi aminteşti de returul cu Lazio Roma, care îi putea duce în grupele Ligii Campionilor, şi ţi se face pielea ca de găină. Meciul de joi va fi cântecul de lebădă al mijlocaşului Gabi Torje în tricoul roş-alb, înaintea transferului la Udinese.

În fine, Gaz Metan Mediaş are cele mai mici şanse de calificare. Au pierdut cu scorul de 1-3 partida din deplasare cu mult mai titrata Austria Viena şi va avea parte de un meci infernal în retur. Nu joacă nici măcar acasă, ci la Cluj. Dar mai ştii? Cine îi dădea vreo şansă cu Mainz, în turul precedent? Da, dar atunci fusese 1-1 în tur şi, mai ales, nimeni nu se temea de micuţa echipă din Ardeal! Austriecii sunt de acum avizaţi.

Calucule, calcule, calcule. Adevărul îl vom afla joi, după terminarea partidelor. Dar ar fi prea frumos să avem, hai să zicem, patru echipe româneşti în grupele Ligii Europa. Am fi şi noi în lumea bună a fotbalului european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel