Data publicării:
Europa are o nouă ţară... pe Internet. Listenbourg are imn, stemă şi o istorie deja bogată. Vezi unde e - Foto
Listenbourg este cea mai nouă ţară a Europei. Aceasta apare deja pe "unele" hărţi, are imn, stemă, o istorie deja bogată şi chiar şi un Mare Premiu de Formula 1.
Listenbourg este, în mod evident, o glumă. Ţara nu există, dar zeci de mii de internauţi au fost convinşi de existenţa ei. Totul a plecat de la o glumă făcută de un francez la adresa cetăţenilor americani care nu se pricep la geografie.
"Sunt sigur că americanii nu ştiu numele acestei ţări", a scris Gaspardo, un utilizator Twitter, pe 30 octombrie, alături de o hartă cu o săgeată roşie care indica spre o făşie de pământ legată de Peninsula Iberică. Un alt utilizator a replicat rapid "cine nu a auzit de Listenbourg?", iar de aici până la un fenomen viral a fost doar un pas.
În acel moment, postarea a adunat peste 95.000 de aprecieri şi mii de distribuiri pe Twitter. Între timp, însă, alţi internauţi au decis să ducă gluma şi mai departe şi au făcut Listenbourg să pară un loc real. O hartă de înaltă rezoluţie, făcută prin satelit, a înlocuit-o pe cea originală, iar pe Reddit a luat naştere un canal care afirma că Listenbourg are propriul Mare Premiu de Formula 1, dar şi că astronauţii care au mers pe Lună erau originari din această ţară.
Alţii au afirmat că fac parte dintr-un "partid de centru extrem", al cărui lider a promis "să îmbunătăţească imaginea Listenbourgului în lume", în timp ce presupusul Minister de Interne al ţării s-a oferit, tot pe Twitter, să răspundă oricăror întrebări cu privire la documentele de identitate şi vize, scrie Euronews.
O altă postare de pe Twitter a afirmat că regele Listen al XV-lea a fost, de fapt, primul Rege Soare, motiv pentru care a mers la război contra lui Ludovic al XIV-lea în 1661.
În plus, a fost creat un img, dar şi un steag, roşu cu alb, şi o stemă, un vultur auriu. Din varianta franceză a Wikipedia au fost şterse ulterior referirile la acest loc ficţional.
De ce a prins această glumă atâta amploare în Europa şi Franţa
Precum multe alte ţări şi regiuni europene, Franţa a fost victima unor greşeli geografice făcute de publicaţii din SUA. În 2005, spre exemplu, CNN a plasat, greşit, Toulouse şi Strasbourg în Elveţia, respectiv Germania.
Acelaşi CNN a plasat regiunea ucraineană Donbas în Pakistan, după izbucnirea primului conflict din Ucraina, în 2014.
Slovacia şi Slovenia sunt adesea confundate, motiv pentru care Slovenia a vrut chiar să îşi schimbe steagul pentru a evita astfel de neplăceri.
În final, după ce suspecţii atentatului cu bombă de la maratonul din Boston din 2013 au fost identificaţi ca fiind ceceni, mai mulţi internauţi au confundat Cecenia cu Republica Cehă şi l-au forţat pe ambasadorul ceh din SUA să clarifice public diferenţa dintre cele două ţări.
Ce este Partidul Sintetic şi cum ar putea politicienii-roboţi să schimbe lumea
Partidul Sintetic este cât se poate de real și intenționează să lanseze un candidat AI la alegerile generale din Danemarca, din noiembrie. În fruntea partidului se află un chatbot pe nume Leader Lars. „Cred în egalitate între toți oamenii, indiferent de rasă, sex sau credință”, i-a spus botul unui intervievator uman, pretinzând că este de stânga. „Cred că toată lumea ar trebui să aibă aceleași oportunități și că nimeni nu ar trebui să fie discriminat”, a mai spus Leader Lars, potrivit dataconomy.com.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News