Eurobarometru. Sondaj, apartenență UE: ROEXIT-ul, desființat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Un sondaj Eurobarometru, realizat de Kantar Public, la solicitarea Parlamentului European, arată că, dacă s-ar vota ca România să rămână în Uniunea Europeană, 65% dintre români ar vota pentru ca țară noastră să continue parcursul european . Procentul este cu doar 1% mai mic față de media europeană de 66%. 

64% dintre români consideră că România s-a bucurat de beneficii prin apartenența la UE. În același timp, deși apreciază sprijinul UE, doar 49% consideră că e un lucru bun această apartenență. Este o scădere semnificată a încrederii. Cu toate acestea, deși se declară neîncrezători, românii vor în UE. Doar 15% își închipuie altă variantă, mai puțini decât nivelul european. 

17% dintre europeni (15% dintre români) ar vota pentru ieşirea din UE, în timp ce 17% dintre europeni (20% dintre români) declară că nu ştiu cum ar vota.

Datele sondajului arată, potrivit RFI, că 49% dintre europeni (51% dintre români) se declară satisfăcuţi de modul în care democraţia funcţionează în Uniunea Europeană.

32% dintre europeni (43% în România) au o imagine pozitivă despre Parlamentul European, 21% (17% în România) au o imagine negativă, în timp ce 43% dintre europeni (36% în România) au o imagine neutră.

48% dintre europeni (63% în România) ar dori ca Parlamentul European să aibă un rol mai important.

Studiul a fost efectuat de către Kantar Public în perioada 8-26.09.2018, prin metoda interviu faţă în faţă, pe un eşantion de 27474 persoane la nivel european (1007 în România).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel