Euro Insurance DAC a intrat pe piaţa RCA
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Euro Insurance DAC poate oferi servicii legate de asigurări de răspundere civilă auto obligatorii (RCA), începând cu data de 3 martie 2017, informează ASF.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară a oferit un răspuns afirmativ notificării primite din partea Băncii Centrale din Irlanda cu privire la solicitarea depusă de societatea Euro Insurance DAC (denumire comercială LeasePlan Insurance) de a activa pe piaţa asigurărilor din România în baza libertăţii de prestare a serviciilor (FOS - Freedom of Services). Euro Insurance DAC poate oferi servicii pentru clasa X (RCA), începând cu data de 3 martie 2017, cu condiţia respectării prevederilor legislaţiei specifice referitoare la asigurările de răspundere civilă auto obligatorii: Legea 237/2015, OUG 54/2016 şi Norma 39/2016", se menţionează în comunicat.

Compania Euro Insurance DAC a fost înfiinţată în anul 1994 ca subsidiară a grupului irlandez LeasePlan Corporation. LeasePlan Insurance este activă în 23 de ţări şi oferă asigurări de răspundere civilă auto obligatorii (RCA) pentru flota LeasePlan, companie de leasing operaţional membră a grupului irlandez, dar şi pentru alte flote mari. LeasePlan Insurance se supune reglementărilor Băncii Centrale a Irlandei.

[citeste si]

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel