EURO 2028 se dispută în Regatul Unit şi Irlanda, iar în 2032 în Italia şi Turcia. Principalele reacţii după anunţul UEFA
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
UEFA a anunţat că EURO 2028 va fi găzduit de Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi Republica Irlanda, iar EURO 2032 va fi găzduit de Italia şi Turcia, singurele ţări care şi-au depus candidatura. 

Premierul britanic Rishi Sunak spune că "este fantastic şi suntem bucuroşi de această veste. Am crescut cu Euro 1996, aceasta fiind una dintre cele mai tari amintiri din copilăria mea. Acum, avem o şansă să facem asta din nou şi să facem mai mulţi oameni să simtă ce am simţit anul trecut cu Leoaicele (n.r echipa naţională de fotbal feminin a Angliei a câştigat Campionatul European 2022). Găzduim turnee mai bine decât oricine altcineva. Va fi un succes răsunător pentru economie. Vom primi milioane de oameni în ţara noastră şi vom inspira o nouă generaţie", a declarat Rishi Sunak, conform Reuters. 

"Suntem încântaţi. Au fost trei ani de muncă grea până aici. E fantastic, pentru noi şi pentru ţară. Abia aşteptăm. Am muncit mult împreună pentru a depune o candidatură puternică şi credem că de asta nu ni s-a opus nimeni până la final", a declarat şi Mark Bullingham, preşedintele Asociaţiei de Fotbal Engleze. 

Premierul irlandez Leo Varadkar spune că "sunt în culmea fericirii că Irlanda şi UK vor găzdui împreună EURO 2028. Felicit Federaţia Irlandeză de Fotbal pentru implicare. Va fi cel mai mare eveniment găzduit vreodată de insulele noastre. Suntem dispuşi să investim în Stadionul Aviva şi în Casement Park pentru a ne asigura că stadioanele noastre, la nord şi la sud, sunt pregătite pentru a întâmpina fanii. Vreau să mă asigur că sunt şi beneficii pentru cluburile de fotbal din toată ţara şi abia aştept să discut cu Federaţia despre aceste lucruri". 


Un fost fotbalist la Real Madrid spune că turneul va pune ţara sa pe hartă

"Este foarte important, mai ales pentru Ţara Galilor, pentru că va fi pe hartă, va fi vizibilă, vom încerca să ne îmbunătăţim. Cred că faptul că vom găzdui un turneu major în ţara noastră este extrem de important şi mă bucur că pot fi parte din asta", a declarat Gareth Bale, fost fotbalist la Real Madrid.

Turcia şi Italia vor găzdui EURO 2023. Au depus singura candidatură 

Mehmet Buyukeksi, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Turcia, a spus că "aceste veşti ne fac foarte fericiţi. Am mai încercat asta de cinci ori, dar acum avem şi succes. O vom face în tandem cu Italia, ţara design-ului. Turcia este o ţară industrială, în dezvoltare, iar împreună putem crea sinergii puternice".

Şeful delegaţiei italiene, Gianluigi Buffon, spune că "aceasta este o oportunitate pentru a moderniza structurile şi pentru a da un nou imbold lumii fotbalului. Avem nouă ani la dispoziţie, deci ne putem gândi la ceva care să aducă beneficii pe termen lung. Unul dintre regretele carierei mele este că nu am jucat niciodată o Cupă Mondială sau un Campionat European în Italia".  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel