Data actualizării:
Data publicării:

EURO 2024, România - Ucraina. Cine este primul fotbalist român care a egalat o performanță reușită de Gică Hagi la Mondialul din 1994

Autor: Andrei Itu | Categorie: Sport
WhatsApp
 Inquam Photos / Ștefan Constantin
Inquam Photos / Ștefan Constantin
Dennis Man a devenit luni, în victoria cu 3-0 împotriva Ucrainei la EURO 2024, primul fotbalist cu două assist-uri pentru România într-o partidă la un turneu final după Gheorghe Hagi în meciul împotriva Columbiei de la Cupa Mondială 1994, transmite statisticianul OptaPaolo, conform TuttoMercatoWeb. 

Dennis Man a pasat decisiv la primul şi ultimul gol din partida contra Ucrainei, reuşite de Nicolae Stanciu, respectiv Denis Drăguş.

La Campionatul Mondial din anul 1994, Gheorghe Hagi a reuşit un gol memorabil şi a pasat decisiv la cele două goluri ale lui Florin Răducioiu, în succesul cu 3-1 contra Columbiei din faza grupelor. România a obţinut luni cea mai clară victorie din istoria participărilor sale la un turneu final european.

Totodată, România a avut cel mai mic procentaj al posesiei, 29%, pentru o echipă care câştigă un meci la Campionatul European începând din 1980, de când există astfel de statistici, informează OptaJoe.

Luni are loc şi celălalt meci al grupei, Belgia - Slovacia (Frankfurt, 19:00). România va juca următoarele partide contra Belgiei pe data de 22 iunie (la Koln, 22:00) şi contra Slovaciei pe data de 26 iunie (la Frankfurt). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel