EURO 2024: Italia are planuri mari, în ciuda unei grupe infernale. Spalletti: „Nu îmi stabilesc limite”
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Luciano Spalletti, selecționerul Italiei, a declarat că naționala sa poate aspira la orice în cadrul EURO 2024, menționând că elevii săi vor trebui să se prezinte la cel mai înalt nivel, scrie Reuters.

Campioana europeană en-titre a fost repartizată în Grupa B și va întâlni Spania, Albania și Croația.

"Nu îmi stabilesc limite, totul depinde de cât de mult putem evolua. În primul rând, față de noi înșine," a declarat el pentru ziarul italian Corriere della Sera, marți.

"Știam că există posibilitatea să dăm peste o grupă cu echipe puternice; din păcate, aceasta s-a confirmat.

"Singura modalitate de a trece mai departe este să jucăm la un nivel înalt. Spania, Albania și Croația nu vor fi încântate oricum, pentru că au primit Italia din urna a patra. Totul depinde doar de noi, suntem Italia."

Echipa lui Spalletti va începe campania în Dortmund împotriva Albaniei pe 15 iunie, înainte de a se confrunta cu Spania cinci zile mai târziu și Croația pe 24 iunie.

"Cu acest mediu de lucru... și pasiunea jucătorilor în care cred, nu ar trebui să vedem niciun obstacol ca fiind de netrecut," a adăugat el.

"Avem mulți jucători care încă pot evolua - Giorgio Scalvini, Destiny Udogie, Gianluca Scamacca. În atac, îi avem pe Mateo Retegui, Giacomo Raspadori, Moise Kean, Ciro Immobile și mult mai multe variante decât cred acum oamenii.

"Voi repeta ceea ce le-am spus Azzurrilor mei înaintea unui meci dificil: Sunt multe lucruri care în trecut mă speriau din exterior, dar după ce le-am înfruntat, mă entuziasmează."

Spalletti a păstrat secrete aspectele referitoare la selecția lotului său, dar a spus că va căuta anumite calități cheie în jucătorii săi.

"Vreau băieți care să creadă în asta, care să simtă responsabilitatea așa cum o simt eu, și să demonstreze că vor să facă istorie," a concluzionat el.

"Trebuie să dăm înapoi Italiei dragostea pe care o simțim, să facem întreaga țară să sărbătorească și să aducem oamenii împreună."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel