EURO 2024, ”într-o țară cu tradiție”. Ceferin: O sărbătoare a fotbalului
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Aleksander Ceferin, președintele UEFA, vede ”un avantaj” că EURO 2024 se organizează într-o singură țară, iar unul dintre motive este legat de securitate.

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a afirmat că organizarea EURO 2024 într-o singură țară, în Germania, este ”un avantaj”, comparativ cu ediția precedentă a competiției care a avut loc în mai multe țări europene, inclusiv în România, potrivit radioteleviziunii belgiene RTBF, scrie Agerpres.

Afirmația lui Ceferin vine în contextul geopolitic actual din Europa, cu război în Ucraina și tensiuni în marile orașe europene, după atacul din 7 octombrie, din Israel.

”Nu sunt probleme concrete de securitate, dar situația este dificilă. Există tot mai multă violență, tot mai multe atacuri. Nu este ideal. Este deci un avantaj că EURO este organizat într-o singură țară, și nu în toată Europa ca în 2021. Este mult mai ușor să lucrezi cu o poliție și un serviciu de informații”, a spus președintele UEFA.

De asemenea, Ceferin susține că este nerăbdător să trăiască această ediție a Campionatului European din Germania, care va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie.

”Este un EURO clasic, într-o țară cu multă tradiție. Sunt multe avantaje: germanii sunt buni organizatori și este o țară în care se ajunge ușor. Fotbalul este unul dintre puținele lucruri care îi mai unește pe oameni. Cred că va fi o sărbătoare a fotbalului”, a afirmat slovenul.

În opinia lui Ceferin, favoritele de la EURO 2024 sunt Germania, Franța, Anglia și Portugalia, iar ”alte echipe, ca Belgia, urmează ca outsidere”.

”Germania este favorita mea numărul unu. Nu au evoluat atât de bine în ultimii ani, dar au o echipă bună. Iar de la meciurile de pregătire din martie împotriva Franței și Olandei (victorii cu 2-0, respectiv 2-1 - n. r.), atmosfera s-a îmbunătățit”, a spus Ceferin.

Germania nu a trecut de faza grupelor la Mondialele din 2018 și 2022, iar la EURO 2020 a fost eliminată în optimi de finală.

”Franța, Anglia, Portugalia sunt și ele mai favorite. Iar Spania nu trebuie niciodată subestimată. În al doilea rând vin Croația, Belgia, Olanda și poate Danemarca”, a adăugat oficialul UEFA.

România, primul meci în 17 iunie

România se află în Grupa E, alături de selecționatele Belgiei, Slovaciei și Ucrainei.

Primul meci al României va avea loc pe 17 iunie, ora 16.00, cu Ucraina (Munchen). Partida cu reprezentativa Belgiei este programată pe 22 iunie, ora 22:00 (Koln), iar cea cu Slovacia se va disputa pe 26 iunie, ora 19:00 (Frankfurt).

Citește și: Iordănescu, reacție după remiza cu Liechtenstein: Am convingerea că vom avea o prestație solidă în Germania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel