EURO 2024. Cine va câștiga: Inteligența artificială a stabilit învingătorii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Inteligenţa artificială (IA) a stabilit echipele favorite ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024.

OCBScores a analizat milioane de scenarii posibile pentru a estima șansele fiecărei echipe de a câștiga turneul care va începe vineri în Germania.

Conform inteligenței artificiale, trei echipe favorite s-au evidențiat: Germania, Franța și Anglia. Potrivit calculelor, echipa Angliei condusă de Harry Kane are 34,4% șanse de a câștiga competiția, fiind urmată de Franța lui Kylian Mbappe cu 28,3% și de Germania, gazda turneului, cu 13,5%, scrie Agerpres.

Franța, care a fost eliminată de Elveția în optimile de finală ale ediției 2021, este prognozată să ajungă din nou în finală, similar cu performanța de la EURO 2016 (când a pierdut în fața Portugaliei după prelungiri), fără să reușească totuși să câștige trofeul, conform OCBScores.

Opta Supercomputer, la rândul său, oferă Angliei cele mai mari șanse de a câștiga titlul, cu un procentaj de 19,9%, urmată de Franța cu 19,2% și de Germania cu 12,4%.

Opta estimează, de asemenea, că România are o probabilitate de 18,3% de a trece de faza grupelor, 5,6% de a ajunge în semifinale, 1,6% de a se califica în finală și 0,5% de a câștiga trofeul.

EURO 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie în zece oraşe din Germania - Berlin, Koln, Dortmund, Dusseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, Munchen şi Stuttgart - și va aduce împreună cele mai bune echipe naționale de fotbal din Europa, competiția fiind una dintre cele mai urmărite turnee de fotbal din lume. Vor participa 24 de echipe naționale europene, calificate prin meciuri de calificare desfășurate între 2022 și 2023.  Vor fi 51 de meciuri jucate în total, incluzând faza grupelor, optimile de finală, sferturile de finală, semifinalele și finala. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel