Stadioane Euro 2020. Orban, în inspecție cu Gică Popescu
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 18 noi 2019, 10:19
WhatsApp
Ludovic Orban
Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban verifică astăzi  stadiul lucrărilor demarate la stadioanele Steaua, Arcul de Triumf și Giulești, în vederea  găzduirii meciurilor din cadrul EURO 2020.

Premierul a mai făcut precizări și cu privire la realizarea celor 3 km de cale ferată între stația de la terminalul Sosiri de la Aeroportul Henri Coandă și Gara de Nord: 'Avem angajamente și în construcția  căii ferate, care în momentul de față se confruntă cu posibile acțiuni în instanță făcute de două persoane fizice. Sperăm să deblocăm situația. Am vorbit cu ministrul Transporturilor pentru a găsi soluții în proiectul aeroportului și a căii ferate.' a declarat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban este însoțit în vizita pe șantierele stadioanelor de către ministrul tineretului și sportului, Marian Ionuţ Stroe, precum și de Gheorghe Popescu. Pentru EURO 2020, stadioanele Steaua, Arcul de Triumf și Giulești se construiesc prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii (CNI). Bugetul total al lucrărilor este de peste 500 de milioane de lei.

Stadionul Steaua va avea 30 de mii de locuri si va costa 301.771.470 de lei (aproximativ 65 de milioane de euro). Stadionul Rapid va avea intre 15 si 20 de mii de locuri si va costa 119.753.200 de lei (aproximativ 26 de milioane de euro). Stadionul Arcul de Triumf va avea o capacitate de 8 mii de locuri si va costa 126.409.876 de lei (aproximativ 27 de milioane de euro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?