EURO 2020. Italia - Țara Galilor LIVE text - Rezultat final / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
EURO 2020. Italia - Țara Gailor LIVE text - Rezultat final
EURO 2020. Italia - Țara Gailor LIVE text - Rezultat final
Italia a învins Ţara Galilor cu scorul de 1-0 (1-0) în meciul disputat duminică pe Stadionul Olimpic din Roma, rezultat în urma căruia Squadra Azzurra a încheiat pe primul loc Grupa A a turneului final EURO 2020 la fotbal, iar învinşii s-au calificat şi ei în optimi de finală de pe poziţia a doua.

Matteo Pessina a marcat în minutul 39 unicul gol al meciului arbitrat de românul Ovidiu Haţegan. Italia a ajuns la 11 victorii consecutive fără gol primit şi este neînvinsă de 30 de partide, egalând astfel un record vechi de 82 de ani.

Italia avea 6 puncte înaintea meciului şi era deja calificată în optimi de finală, astfel că selecţionerul Roberto Mancini a efectuat opt modificări în formula de start, trimiţându-i pe Verratti, Bastoni, Palmieri, Toloi, Pessina, Chiesa, Bernadeschi şi Belotti.

În faţa unui adversar care a jucat foarte defensiv, Italia, fără să forţeze, şi-a creat cu uşurinţă ocazii, prin Belotti (minutul 11), Emerson (15), Pessina (17), din nou Belotti (24), dar mai ales Chiesa, al cărui şut a fost deviat de Ampadu (29). Ţara Galilor putea deschide surprinzător scorul în min. 27 la un corner, prin Chris Gunter, jucător al unei echipe engleze de divizia a treia, Charlton Athletic. Italia a marcat în minutul 39 prin Pessina, scăpat din marcaj, la o lovitură liberă executată de Verratti.

Pessina putea reuşi dubla trei minute mai târziu, tot după o minge trimisă de Verratti. De notat că autorul golului a fost inclus în lotul pentru turneul final doar după accidentarea lui Stefano Sensi. Repriza a doua a început pe aceleaşi coordonate, iar Bernardeschi a nimerit bara dintr-o lovitură liberă de la circa 25 de metri, în min. 53. În minutul următor, Aaron Ramsey nu a reuşit să profite de o eroare a defensivei gazdelor.

După încă un minut, tânărul fundaş galez Ethan Amapdu a fost eliminat de Ovidiu Haţegan pentru o intrare dură la Bernardeschi. Haţegan a arătat un cartonaş roşu şi în primul meci pe care l-a condus la acest turneu final, eliminându-l pe polonezul Grzegorz Krychowiak în partida cu Slovacia. Portarul galez Ward a salvat cu genunchiul la şutul lui Chiesa (65). Aproape imediat, Toloi putea majora diferenţa cu o lovitură de cap. Gareth Bale, nemarcat la o fază după ce Italia a efectuat mai multe schimbări, a ratat execuţia (76).

Vedetele galeze Bale şi Ramsey au avut o evoluţie foarte ştearsă în această partidă. Ward a apărat în doi timpi şutul lui Belotti (89) şi s-a evidenţiat din nou în primul minut de prelungire. Italia câştigase cu 3-0 primele două întâlniri din grupă, cu Turcia şi Elveţia, şi a încheiat cu 9 puncte şi golaveraj 7-0.

Ţara Galilor, care a ajuns până în semifinale la EURO 2016, a terminat grupa pe locul 2, cu 4 puncte, golaveraj 3-2. Tot 4 puncte a avut ocupanta locului 3, Elveţia, care duminică, în ultimul meci din faza grupelor, a învins Turcia cu 3-1, la Baku. Elveţia, care în primul său meci a remizat cu Ţara Galilor, 1-1, a terminat cu un golaveraj mai slab, 4-5. Naţionala elveţiană mai are de aşteptat pentru a afla dacă va merge în optimi din postura uneia dintre cele mai bune echipe de pe locul 3. Turcia, una din cele mai mari dezamăgiri de la acest turneu, nu a obţinut niciun punct.

În optimi, Italia va juca la Londra împotriva echipei clasate pe locul 2 în Grupa C, iar Ţara Galilor va întâlni la Amsterdam formaţia de pe locul 2 din Grupa B. Italia - Ţara Galilor 1-0 (1-0) A marcat: Matteo Pessina (39) Roma, Stadio Olimpico EURO 2020 - Grupa A

Au evoluat echipele: Italia: 21. Gianluigi Donnarumma (1. Salvatore Sirigu, 89) - 25. Rafael Toloi, 19. Leonardo Bonucci (căpitan; 15. Francesco Acerbi, 46), 23. Alessandro Bastoni, 13. Emerson - 12. Matteo Pessina (7. Gaetano Castrovilli, 87), 8. Jorginho (16. Bryan Cristante, 75), 6. Marco Verratti - 14. Federico Chiesa, 9. Andrea Belotti, 20. Federico Bernardeschi (22. Giacomo Raspadori, 75). Selecţioner: Roberto Mancini. Rezerve neutilizate: 26. Alex Meret - 2. Giovanni Di Lorenzo, 4. Leonardo Spinazzola, 5. Manuel Locatelli, 10. Lorenzo Insigne, 17. Ciro Immobile, 18. Nicolo Barella.

Ţara Galilor: 12. Danny Ward - 2. Chris Gunter, 6. Joe Rodon, 15. Ethan Ampadu - 14. Connor Roberts, 7. Joe Allen (23. Dylan Levitt, 86), 16. Joe Morrell (13. Kieffer Moore, 60), 3. Neco Williams (4. Ben Davies, 86) - 11. Gareth Bale (căpitan; 19. David Brooks, 86), 10. Aaron Ramsey, 20. Daniel James. Selecţioner: Rob Page. Rezerve neutilizate: 1. Wayne Hennessey, 21. Adam Davies - 4. Ben Davies, 5. Tom Lockyer, 8. Harry Wilson, 9. Tyler Roberts, 17. Rhys Norrington-Davies, 18. Jonny Williams, 22. Chris Mepham. Arbitru: Ovidiu Haţegan; arbitri asistenţi: Radu Ghinguleac, Sebastian Gheorghe (toţi din România); al patrulea oficial: Orel Grinfeeld (Israel), arbitru de rezervă: Roy Hassan (Israel) Arbitru video: Pawel Gil (Polonia); arbitri asistenţi video: François Letexier, Benjamin Pages (ambii din Franţa), Pol van Boekel (Olanda) Delegat UEFA: Angelo Chetcuti (Malta), observator UEFA pentru arbitri: Mike Riley (Anglia) Cartonaş galben: Allen (51), Gunter (79), Pessina (79) Cartonaş roşu: Ampadu (55).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel