EURO 2019 U21 | Victoria României, elogiată în presa internațională
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Victoria categorică a României în debutul la Euro U21 din Italia și San Marino este elogiată de presa sportivă din întreaga Europă.

Acestea sunt câteva reacții internaționale, evidențiate și pe site-ul FRF:

* "Romania, che bella sorpresa! Gran poker alla Croazia" scriu italienii în Gazzetta dello Sport, care pe lângă entuziasmul față de ceea ce consideră o surpriză frumoasă, marchează aportul "italienilor" Pușcaș și Radu.
* Pentru francezii de la L'Equipe, tricolorii au fost "inteligenți și inspirați, mai puternici și mai constanți decât adversarii", iar în evidență a ieșit "uimitorul Pușcaș".
* Reacțiile croaților sunt mult mai apăsate. În Sportske Novosti, presa croată admite superioritatea noastră și apreciază dimensiunile înfrângerii: "O victorie meritată pe deplin pentru România, înfrângerea aceasta urâtă are toate elementele pentru o veritabilă catastrofă".
* În Corierre dello Sport descoperim sub titlul „Romania show" elogii pentru echipa pe care jurnaliștii din țara gazdă o numesc "una grande Romania" și notează acțiunea lui Petre de la golul final drept "acțiunea unei păsări de pradă în careu".
* Site-ul suporterilor lui Brighton, com, acoperă partida prin prisma lui Băluță, jucătorul clubului englez, care "are un potențial evident" și "a contribuit decisiv la startul perfect al României la Euro printr-o victorie care a demolat Croația".
* La ESPN, meciul e acoperit cu un video având comentariul "România lovește iute".

Citește și:

EURO 2019 U21 | România - Croatia rezultat LIVE TEXT. Naționala de tineret, primul examen

EURO 2019 U21 - Magazinul mobil FRF s-a deshis în Cesena



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel