Eugen Tomac, scrisoare deschisă adresată președintelui Klaus Iohannis
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Partidul Mișcarea Populară îi solicită președintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare deschisă semnată de europarlamentarul Eugen Tomac, să nu promulge legea privind incriminarea instigării la ură pe motiv de apartenență politică! Populismul nu se combate prin cenzură, ci prin bună guvernare, precizează liderul PMP.  

Scrisoare deschisă adresată domnului Klaus Iohannis, Președintele României

Domnule Președinte Klaus Iohannis,

PMP vă solicită să nu promulgați inițiativa legislativă scandaloasă, adoptată ieri de Parlamentul României, care incriminează instigarea la ură împotriva unei persoane sau a unui grup pe motiv de apartenență politică.

Considerăm că libertatea de exprimare este o valoare fundamentală a societății democratice în care trăim și că orice îngrădire a acesteia reprezintă un derapaj de la principiile pe care ni le-am asumat.

Populismul și dezinformarea nu se combat prin îngrădiri, cenzură sau închisoare, ci prin puterea exemplului, prin bună guvernare, prin apărarea drepturilor și libertăților cetățenești.

Suntem puternici atunci când nu ne este frică de cei ce vor să deturneze sensul democrației și să sufoce libertatea de exprimare prin dezinformare.  Suntem puternici atunci când suntem mai buni decât ei și luăm măsuri în beneficiul cetățenilor.

Pentru toate aceste motive, vă solicităm să retrimiteți la Parlament proiectul de lege adoptat care incriminează delictul de opinie pe motiv de apartenență politică și îl pedepsește cu închisoare până la 3 ani.

Eugen Tomac,

Președinte al Partidului Mișcarea Populară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel