Eugen Tomac, președintele PMP, la interviurile DC News
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Joi, 16 Iunie, ora 13.00, Eugen Tomac, președintele PMP, va fi prezent la DC News și DC News TV.

Începând cu ora 13:00, astăzi, 16 iunie 2022, Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, va fi prezent la DC News.

Emisiunea este transmisă live pe dcnews.ro, DCNewsTV.ro și pe pagina de Facebook DCNews. 

Eurodeputatul Eugen Tomac vrea negocierea PNRR cu două priorități pentru cetățeni: bani pentru panouri fotovoltaice și vouchere pentru lemne de foc

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, eurodeputatul Eugen Tomac a declarat că este imperativ necesară o renegociere a actualului PNRR inclusiv introducerea în acest program a două măsuri de sprijin pentru cetățenii României, măsuri considerate de acesta drept soluții la criza energetică din contextul actual.

”Ce putem și trebuie să cerem la Bruxelles pentru România! Coaliția de la putere va solicita Comisiei Europene renegocierea PNRR. Sunt câteva soluții pe care eu, dacă aș negocia în numele României, le-aș propune în acest context fără precedent. Valul de scumpiri pune la grea încercare viața a milioane de români”, scrie Eugen Tomac

Acesta continuă: ”în acest context avem nevoie de două acțiuni urgente”, enumerând două soluții pe care el le consideră necesare pentru cetățenii români și anume:

”1. Alocarea a 3 miliarde de euro pentru instalarea de panouri foto-voltaice prin programul “Casa Verde”.

O astfel de măsură ar ajuta un milion de gospodării prin reducerea cu cel puțin 50% a valorii facturilor pentru apartamentele și casele din România care folosesc centrale pe gaz. De asemenea, ar scădea dependența totală de gazul rusesc.

2. Alocarea a 500 milioane de euro pentru acordarea unor vouchere în valoare de 1500 lei pentru achiziția de lemn de foc de către gospodăriile cu venituri mici. Un asemenea buget ar acoperi necesarul pentru minimum trei milioane de gospodării.

Din păcate, noi nu excelăm la a implementa în perioade scurte de timp proiecte ce implică sume mari de bani. Însă putem feri populația de șocul scumpirilor prin aceste două măsuri absolut necesare”, a scis acesta pe pagina sa de Facebook.

Tomac: Putin trebuie să fie pedepsit cu aceeași cruzime cu care el frânge destine

Eugen Tomac, liderul PMP, a amintit că „acum un an, în piața Solidarității din fața Parlamentului European de la Bruxelles, răsunau numele a sute de #victime ale deportărilor staliniste din iunie 1941”.

Tomac a subliniat că momentul respectiv a fost „o acțiune cutremurătoare ce ne amintea despre tragedia pe care au trăit-o peste 30.000 de români din Basarabia, Nordul Bucovinei și Herța”, dar nimeni nu și-ar fi imaginat că la doar un an distanță ucrainenii vor trăi o tragedie similară.

Europarlamentarul e de părere că președintele rus Vladimir Putin, cel care a declanșat invazia brutală, neprovocată și fără precedent după al Doilea Război Mondial, trebuie pedepsit.

„Nu ne imaginam atunci că vom vedea în vremea noastră, la distanță de niciun an, oameni ce trăiesc o tragedie similară. Stalin are astăzi un urmaș la Moscova, un criminal la fel de hidos ce asuprește și omoară oameni nevinovați. Iunie 1940 nu mai este astăzi doar o amintire.

Este o realitate înspăimântătoare pe care nu avem dreptul să o urmărim neputincioși.

Putin trebuie să fie pedepsit cu aceeași cruzime cu care el frânge destine”, a transmis Eugen Tomac, pe pagina personală de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel