Eugen Tomac (PMP): Investiția de miliarde a lui Putin a fost anulată printr-un singur gest
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Eugen Tomac (PMP): Investiția de miliarde a lui Putin a fost anulată printr-un singur gest  /  Sursă foto: Facebook Eugen Tomac
Eugen Tomac (PMP): Investiția de miliarde a lui Putin a fost anulată printr-un singur gest / Sursă foto: Facebook Eugen Tomac
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, a vorbit despre agresiunea Federației Ruse în Ucraina.

Într-o postare pe Facebook, Eugen Tomac, președintele PMP, a vorbit despre agresiunea Federației Ruse în Ucraina și despre gestul curajos al jurnalistei Marina Ovsiannikova:

„Putin a pierdut în 5 secunde o investiție de peste 5 miliarde de dolari.

După anexarea Crimeei, Kremlinul a început o ofensivă globală pentru promovarea mesajelor sale politice prin Russia Today (RT), Sputnik și alte instrumente media.

Aceste entități au ȋn spatele lor investiții uriașe deoarece au mandatul de a susține întreaga aparatură propagandistică a Moscovei.

Astfel, ȋn 2015, bugetul Russia Today și Sputnik a fost echivalentul a 220 milioane de dolari, iar ȋn 2016, de peste 300 milioane de dolari. Pentru 2017 și 2018 nu există date clare despre sumele alocate, dar această mașină de dezinformare şi propagandă a continuat să se extindă agresiv ȋn Europa, America și alte zone ale lumii. In 2019, bugetul a crescut chiar la 440 milioane de dolari.

În cele din urmă, ȋn 2021 bugetul alocat mass-media de stat ruseşti a fost de peste 1,3 miliarde de dolari, conform Agenției ruse Tass, fiind cu 40% mai mare faţă de cel alocat ȋn 2020, când se ridica la 982 milioane de dolari.

Gestul jurnalistei Marina Ovsiannikova de la “Pervâi canal” - a anulat în doar câteva secunde toată investiția disperată a lui Putin ȋn media controlată de Kremlin.

Practic, un jurnalist curajos a făcut un gest eroic împotriva dezinformării şi propagandei instituționalizate de stat asumându-și un risc uriaș. Marina Ovsiannikova a spus ceea ce cu toții am constat de mult timp, și anume că de la Moscova vin doar informații false sau deformate, iar cetățenii ruși sunt ținuți ȋn captivitate de un regim care se menține la putere prin teroare.

Investiția de miliarde a lui Putin a fost anulată printr-un singur gest, cu un mesaj foarte clar: aici se dezinformează, opriți războiul!“, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Marina Ovsiannikova, jurnalista care l-a sfidat pe Putin, eliberată din arest. Ce pedeapsă a primit pentru că a spus NU războiului din Ucraina

Jurnalista care a protestat față de războiul din Ucraina în direct la televiziunea de stat de la Moscova a fost eliberată din arest, transmite Realitatea Plus. Aceasta a scăpat deocamdată doar cu o amendă de 250 de euro. Inițial femeia a fost reținută de polițiști după ce a transmis în direct la Pervîi Canal un mesaj anti-război în timpul unui jurnal de știri.

Pentru a nu lua amploare și mai mult situația din Rusia autoritățile din Rusia au decis să o elibereze. Probabil aceștia s-au speriat de faptul că vor avea parte și de mai multe presiuni din partea opiniei publice, asta pentru că jurnalista a fost susținută masiv în Rusia, dar și în alte țări pentru curajul său.

"Au fost printre cele mai grele zile prin care am trecut. Nu am mai dormit de două zile.", a spus jurnalista atunci când a fost eliberată.

Reamintim că Moscova le interzice oamenilor să folosească cuvântul "război" atunci când vorbesc despre invadarea Ucrainei. Jurnaliștii și oamenii simpli trebuie să spună numească războiul din Ucraina o "operațiune militară specială". În caz contrar se consideră că aceștia transmis informații false despre armata rusă și riscă până la 15 ani de închisoare pentru acest lucru (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel