Eugen Tomac merge până-n pânzele albe ale CJUE. Ce răspuns a primit de la Comisia Europeană
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Facebook, Eugen Tomac
foto: Facebook, Eugen Tomac
Eugen Tomac vine cu noi precizări după apelul făcut către CJUE.

Demersul deputatului PMP în Parlamentul European, Eugen Tomac, preşedintele PMP, de a ataca la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene decizia prin care România a fost respinsă la aderarea în Spaţiul Schengen nu a rămas fără ecou.

"Comisia Europeană recunoaște că decizia din 8 decembrie 2022 este una incorectă și regretabilă. Prin urmare, validează în mod oficial argumentele pe care le-am invocat atunci când am pornit acțiunea la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, în răspunsul la întrebarea pe care am adresat-o, subliniază importanța eliminării controalelor la frontierele interne pentru libera circulație a persoanelor și a mărfurilor și pentru consolidarea competitivității în UE. Este important să reținem că eforturile continuă.

Comisia Europeană face precizarea că este în continuă colaborare cu statele membre pentru a ajunge la un acord unanim în ceea ce privește aderarea României. Deși Comisia Europeană nu și-a asumat în mod direct o acțiune la CJUE, recunoaște că ne sunt încălcate drepturi și ne este îngrădit potențialul pe care ni-l oferă spațiul Schengen.Prin urmare, acest răspuns este foarte util în demersul pe care l-am inițiat la CJUE.Sunt sigur că vom reuși să facem dreptate pentru România și ne vom obține dreptul de a fi liberi in Europa, așa cum ne dorim și așa cum merităm" a scris Eugen Tomac pe profilul personal de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel