Eugen Tomac (PMP): Dreapta întotdeauna a adus prosperitate, locuri de muncă. Pensiile trebuie mărite cu 25%
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a susținut un discurs în cadrul unui eveniment susținut la Parlament.

„În acest ceas important din evoluția partidului nostru știu că nu a fost simplu să ne mobilizăm, dar prezența dvs. aici, în această sală, este extrem de importantă pentru România. Avem obligația să privim cu mai multă încredere și responsabilitate spre viitor, pentru că traversăm o vreme complicată. Sunt vremuri în care românii nu mai cred în nimic: în instituții, în politicieni.

Ori de câte ori încercăm, ca națiune, să mai facem câțiva pași spre a ne consolida ca națiune, vedem că Rusia este neliniștită. Și vedem cât de mult afectează acest război. Dragi colegi, în primul rând vă invit să nu vă fie frică. Este esențial să ne consolidăm, să ne stabilim priorități foarte clare politice pentru că România are nevoie de noi. În 2020, în septembrie, am reușit o performanță bună, dar nu a fost suficient. 2.254 de aleși ai PMP.

Sigur că nu am putut fi toți prezenți astăzi aici. Unii sunt dezamăgiți, alții își doresc o perspectivă credibilă și îi înțeleg perfect. Ceea ce trebuie să facem acum este să strângem rândurile. Această majoritate care conduce România în prezent își va încheia în curând România.

România la „fără frecvență”

Iohannis ne-a promis România educată și ne-am trezit cu România la fără frecvență. Noi nu stăm și așteptăm de la nimeni nici ordine, nici indicații, noi credem în valori precum libertatea, democrația și credem în Dumnezeu. Este bine că poporul încă crede în Dumnezeu și noi trebuie să apărăm aceste valori.

Oameni buni, ne împrumutăm cu cei mai scumpi bani din Europa. Asta în condițiile în care avem de la UE peste 80 mld. euro bani destinați pentru dezvoltarea României. Dar cum ghearele roșii ale baronilor nu pot scrie proiecte europene, stau și cer bani de la guvern pentru că mai târziu tot românii plătesc.

Pensiile trebuie mărite cu 25%

Cum să împrumuți cei mai scumpi bani și să nu-ți dorești să mărești pensiile cu 25%, când avem o inflație istorică? Nu ne oprește nimeni să majorăm pensiile cu 25% și în aceste momente grele avem nevoie de mesaje clare. Nu vor să mărească salariile, în condițiile în care românii o duc tot mai greu. S-a liberalizat piața energiei într-un moment nefericit. În loc să vină cu soluții pe care le are statul, stau pitiți și se ascund de cetățeni.

Vă invit încă o dată să nu vă fie frică. Iohannis ne-a spus votați PNL ca să vă scăpăm de PSD, iar ei stau acum bine mersi împreună. Asta nu este România pe care o dorim. Avem milioane de români care se culcă seara cu spaimă, cu frică, gândindu-se la a doua zi. Sunt sute de mii de copii în această țară care nu au condiții decente pentru a se pregăti pentru ziua de mâine, pentru că România educată înseamnă mii de școli fără acces la internet, cu toaleta în curte cum s-ar spune. Este de nepermis așa ceva, suntem o națiune puternică, inteligentă, însă de fiecare dată am fost păcăliți de conducători care una au spus și cu totul altceva au făcut când au ajuns la putere.

România are nevoie de o alternativă credibilă de dreapta

România are nevoie de o alternativă credibilă de dreapta. Dreapta întotdeauna a adus prosperitate, dreapta a creat locuri de muncă, a salvat economia românească. Stânga ne duce tot timpul spre sărăcie și nu putem rămâne în această zonă a neputinței atât timp cât milioane de români sunt plecați din țară. România este și țara lor și se vor întoarce doar când se vor respecta legile, vor fi spitale bune, vor fi școli bune.

Pentru asta facem politică, să schimbăm România în bine. Dragi colegi, vă invit să luptați pentru șansa noastră. Avem motive, avem proiecte. Nimeni nu a crezut vreodată că proiectul nostru de țară, unirea Republicii Moldova cu România, poate deveni realitate. Să știți că i-am spus-o direct președintei guvernului european că nu au dreptul să neglijeze voința a peste jumătate din cetățenii Republicii Moldova care sunt deja cetățeni europeni prin cetățenia română.

Dragi colegi, să privim cu încredere spre viitorul pe care trebuie să-l construim. Mai sunt doi ani până la alegeri, însă ce este cel mai important lucru este că noi putem construi acea alternativă de dreapta pe care românii o așteaptă. PNL s-a compromis, PSD nu poate mai mult. Tocmai de aceea cred cu tărie că avem obligația să reflectăm serios și să privim cu mai mult curaj, cu încredere spre șansa noastră. Vă mulțumesc”, a transmis europarlamentarul Eugen Tomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel