Eugen Tomac: Dodon a fost și este o slugă coruptă a Moscovei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Eugen Tomac: Dodon a fost și este o slugă coruptă a Moscovei / Foto: Președinte.md
Eugen Tomac: Dodon a fost și este o slugă coruptă a Moscovei / Foto: Președinte.md
Președintele PMP, Eugen Tomac, l-a numit pe Igor Dodon "o slugă coruptă a Moscovei".

Președintele PMP, Eugen Tomac, spune despre Igor Dodon că este "o slugă coruptă a Moscovei".

"Dodon a fost și este o slugă coruptă a Moscovei. El nu a fost prorus, el este omul Kremlinului la Chișinău. Dincolo de faptele pentru care este anchetat, acest om a acționat ca un angajat al Rusiei și al mafiei ruse, în mod special in perioada în care a fost Președinte al R. Moldova.", a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a fost reținut. Cumnatul său a încercat să-l scape, mâncând un document

Reacția lui Eugen Tomac vine după ce fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor desfășurate în această dimineață. Și cumnatul acestuia a fost reținut pentru că în timpul perchezițiilor a fost prins în timp ce mânca o recipisă din care reiese că Dodon este beneficiar al bazei de odihnă de la Sadova, potrivit unor surse din Republica Moldova.

Procurorii moldoveni au descins acasă la Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, dar și în alte locații care îi aparțin socialistului direct sau prin interpuși. Potrivit surselor Jurnal.md, percheziții au loc la casa lui Igor Dodon de pe strada Paris din sectorul Buiucani al capitalei, într-o vilă de lux din Chișinău, la o bază de odihnă din Molovata, una din Sadova și o casă de locuit din Sadova.

Sursele mai spun că Igor Dodon este vizat la ora actuală în 6 dosare, printre care și cel în cazul „kuliokul”. Perchezițiile sunt efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu CNA și SIS.

„Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (corupere pasivă), art.181/2 (acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337 (trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a precizat pentru Jurnal procurorul Mariana Cherpec. Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel